Πληροφορίες

 

 

ΟΠΕΚΑ Α21 Οικογενειακά επιδόματα: Πόσο είναι το επίδομα τέκνων

ΟΠΕΚΑ (ΟΓΑ) Οικογενειακά επιδόματα με την αίτηση Α21


Το οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ δίνεται πλέον από τον ΟΠΕΚΑ, τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Κάνεις αίτηση κάθε χρόνο στο ΗΔΙΚΑ για το Α21, όπου δηλώνεις την τρέχουσα οικογενειακή σου κατάσταση, πόσα παιδιά έχεις κι όλα αυτά διασταυρώνονται ηλεκτρονικά από το σύστημα, και υπολογίζεται αυτόματα πόσα χρήματα θα πάρεις ως Επίδομα παιδιών.


Πόσο είναι το επίδομα τέκνων


Πόσο είναι το επίδομα τέκνων

Το επίδομα τέκνων άλλαξε από 01/01/2018 και πλέον διαμορφώνεται όπως στους παρακάτω πίνακες.

Υπάρχουν διαφορές στο ποσό που δικαιούται μια οικογένεια:

- αν αποτελείται από έναν ή δύο γονείς
- εξαρτάται επίσης πόσα παιδιά ανήκουν στην οικογένεια
- αναλόγως του εισοδήματος (όχι αυτού της φορολογικής δήλωσης, αλλά του τεκμαρτού εισοδήματος αν είναι παραπάνω)


Α21 Οικογενειακά επιδόματα με 2 γονείς

Α21 Οικογενειακά επιδόματα για μονογονεϊκές οικογένειες

 

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

Κάθε πότε πληρώνει ο ΟΑΕΔ το επίδομα ανεργίας

Κάθε πότε πληρώνει ο ΟΑΕΔ το επίδομα ανεργίας


Κάθε πότε πληρώνει ο ΟΑΕΔ το επίδομα ανεργίας

Αναλόγως πότε εγκρίθηκε η επιδότηση ανεργίας σου, εξαρτάται και το πότε θα πληρωθείς το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Γενικά, ο ΟΑΕΔ ακολουθεί τον κανόνα να πληρώνει επιδόματα ανεργίας μόνο κάθε Παρασκευή, οπότε μην περιμένεις να μπουν στο λογαριασμό σου στην τράπεζα τα λεφτά από τον ΟΑΕΔ άλλη μέρα.

 

3 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.00 (2 Ψήφοι)

Υπολογισμός επιδόματος αδείας

Πόσο επίδομα αδείας δικαιούμαι;


Γενικά, στις πιο πολλές περιπτώσεις, το επίδομα αδείας είναι μισός μισθός και σχετίζεται με τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Πολλοί αναρωτιούνται, ειδικά οι καινούριοι στην αγορά εργασίας, πόσο επίδομα αδείας δικαιούνται. Το επίδομα αδείας είναι ένα ειδικό επίδομα που δίνεται σε κάθε εργαζόμενο που δικαιούται και άδεια (να μη δουλέψει κάποιες μέρες, αλλά να πληρώνεται κανονικά)  από την εργασία του.

Οι αποδοχές αδείας (επίδομα αδείας)  σχετίζονται άμεσα με την άδεια, καθώς για να υπολογίσεις το επίδομα αδείας θα πρέπει πρώτα να γνωρίζεις πόσος είναι ο μισθός σου και πόσες μέρες άδεια δικαιούσαι.


Μπες εδώ και υπολόγισε πόσες ημέρες άδεια δικαιούσαι. Αυτό εξαρτάται από το πόσο καιρό δουλεύεις στον ίδιο εργοδότη, την προϋπηρεσία σου και πόσες ημέρες την εβδομάδα δουλεύεις.

Υπολογισμός επιδόματος αδείας

Υπολογισμός επιδόματος αδείας


Αν πληρώνεσαι με μισθό:
Το επίδομα αδείας  είναι ίσο με τις αποδοχές των ημερών άδειας, με ανώτατο όριο το μισό κανονικό μισθό.


Αν πληρώνεσαι με ημερομίσθιο (μεροκάματο):
Το επίδομα αδείας  είναι ίσο με τις αποδοχές των ημερών άδειας, με ανώτατο όριο τα 13 ημερομίσθια.

Πότε καταβάλλεται το επίδομα αδείας;

Ο εργοδότης υποχρεούται να προκαταβάλλει τις αποδοχές και το επίδομα άδειας στον εργαζόμενο στην αρχή της άδειας. Στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν χορηγεί την άδεια που ζήτησε ο εργαζόμενος, οφείλει να καταβάλει τις αποδοχές του χρόνου αδείας με προσαύξηση 100%.


Σε πολλούς εργαζόμενους το επίδομα αδείας δίνεται το μήνα Αύγουστο, μαζί με το μισθό του Αυγούστου. Σε κάποιους εποχιακούς ή ξενοδοχοϋπάλλήλους,  δίνεται στο τέλος της σεζόν, τον Οκτώβρη, μαζί με τα χρήματα της απόλυσης. Εξαρτάται!

 

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

Ποιοι είναι οι Δικαιούχοι για εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού 2018

Δικαιούχοι για εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού 2018


Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές με επιταγές - εισιτήρια για Κοινωνικό Τουρισμό;

Παρακάτω θα δεις αναλυτικά όλες τις κατηγορίες για να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είναι Δικαιούχοι του προγράμματος για δωρεάν εισιτήρια στον Κοινωνικό Τουρισμό

α. ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΣΥ
δηλ. ασφαλισμένοι/ες που το έτος 2017 πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/ες με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου πενήντα (50) ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας

β. ΟΣΕΣ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΣΥ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ
ασφαλισμένες που το έτος 2017 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ ως εργαζόμενες πενήντα (50) ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας

γ. ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΣΥ
ασφαλισμένοι/ες που το έτος 2017 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον πενήντα (50) ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας

δ. ΟΣΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΑ ΠΛΗΡΟΥΝ  ΤΙΣ 3 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
ασφαλισμένοι/ες που το έτος 2017 συγκέντρωσαν πενήντα (50) ημέρες αθροιστικά από δύο ή και τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις α’ έως γ΄, δηλαδή από ημέρες ασφάλισης στον ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας, από ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και από ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας

ε. ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ AMEA
άνεργοι/ες εγγεγραμμένοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.Δικαιούχοι για εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού 2018

Ωφελούμενοι για εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού 2018Ωφελούμενοι του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό θεωρούνται οι εξής περιπτώσεις:


α. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, ΕΙΤΕ ΑΝΗΛΙΚΑ, ΕΙΤΕ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ , ΕΙΤΕ ΑΜΕΑ
τα φυσικά, νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα ή υιοθετημένα παιδιά και γενικά τα παιδιά των οποίων οι δικαιούχοι έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια:
i. ηλικίας από 5 έως 18 ετών (παιδιά με ημερομηνίες γέννησης από 12.07.2000 έως 31.12.2013),
ii. ηλικίας από 18 έως 24 ετών (παιδιά με ημερομηνίες γέννησης από 12.07.1993 έως 11.07.2000), όταν είναι κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων:
α) έμμεσα ασφαλισμένα μέλη είτε του ίδιου του δικαιούχου είτε του άλλου γονέα ή β) άμεσα ασφαλισμένα λόγω σπουδών χωρίς ημέρες εργασίας
iii. ηλικίας από 18 ετών και ανεξαρτήτως ορίου (με ημερομηνία γέννησης έως
11.07.2000), όταν έχουν οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως και είναι κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων έμμεσα ή άμεσα ασφαλισμένα λόγω αναπηρίας, χωρίς ημέρες εργασίας.

β. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ
i. οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων,

ii.όταν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, όπως αναφέρονται στην
παραπάνω παράγραφο 1, και υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 4 της Ενότητας Β’.

γ. ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΜΕΑ
οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των παραπάνω περιπτώσεων α΄ και β΄ που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και μόνο όταν:
i. υπάρχει ανάγκη συνοδείας, δηλαδή:
- ο δικαιούχος ΑμεΑ είναι μεμονωμένο άτομο, χωρίς άλλα ενήλικα ωφελούμενα μέλη, που θα μπορούσαν να τον συνοδέψουν,
- ο δικαιούχος ΑμεΑ έχει ενήλικα ωφελούμενα μέλη, αλλά ανήκουν και αυτά στην κατηγορία ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και δεν μπορούν να θεωρηθούν συνοδοί του/χρήζουν και αυτά συνοδείας.
ii. η αναγκαιότητα συνοδείας προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται), όπως αυτή προσδιορίζεται στην ενότητα Γ’ του παρόντος.
Η επιλογή του συνοδού δικαιούχων ή ωφελουμένων ΑμεΑ γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό ή ιδιαίτερη προϋπόθεση.
Σε κάθε δικαιούχο ή ωφελούμενο ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω αντιστοιχεί ένας συνοδός.

Ποιοι δεν θεωρούνται δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού


Δεν θεωρούνται δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2018-2019 όσοι:

α. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές περιγράφονται στις παραπάνω παραγράφους 1 και 2

β. ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΣΥ
έλαβαν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος έτους 2016-2017, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της επιταγής ή όχι. Εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία και τα ωφελούμενα μέλη τους, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στο πρόγραμμα περιόδου 2018-2019, ακόμα και αν έλαβαν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος έτους 2016-2017.

γ. ΟΣΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΦΕΤΟΣ, ΠΧ ΟΓΑ
είναι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.Με απλά λόγια, ένα παράδειγμα:

Σε μια οικογένεια με δυο παιδιά που εργάζονται και οι δύο γονείς και η μητέρα έχει ασφαλισμένα στον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) τα δύο παιδιά  με τα δικά της ένσημα, πρέπει να κάνει ο πατέρας αίτηση μόνο για τον εαυτό του για Κοινωνικό Τουρισμό, αλλά να γράψει τα στοιχεία της συζύγου (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ) ώστε να συσχετιστούν οι αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ. Η μητέρα θα πρέπει κι αυτή να κάνει αίτηση και να προσθέσει τα δύο ανήλικα παιδιά ως "Ωφελούμενους".


Για να είσαι πιο σίγουρος  για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων και ωφελούμενων, να δεις αν δικαιούσαι δωρεάν εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού, παρακαλούμε να επισκεφτείς το site του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr


Αν είσαι δικαιούχος, δες εδώ πως να κάνεις αίτηση ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή σου, ώστε να πάρεις και εσύ το δωρεάν εισιτήριο Κοινωνικού Τουρισμού για φέτος!

 

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

 Κάθε πότε αλλάζουμε πάνα στο μωρό
Το πόσο συχνά αλλάζουμε πάνα στο μωρό εξαρτάται συνήθως από την ηλικία του μωρού μας, από την εποχή, από την ώρα αλλά και από τη διατροφή του.

 

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)
Click-me.gr: Ελληνική ιστοσελίδα & forumΕκτύπωσε δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό!Βρες μας στο Facebook!Βρες μας στο Google+!Βρες μας στο Twitter!Βρες μας στο YouTube!Βρες μας στο Pinterest!Ρώτησε στο forum ό,τι σε απασχολεί!
Ιδέες για δώρο

 

Ψάξε εδώ

 

Παραμύθι με ομοιοκαταληξία για παιδιά ηλικίας 4+
Ψάξε σε όλο το ίντερνετ...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση

TRANSLATION