Πολλές φορές βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να έχουμε ξεχάσει τα κλειδιά μας ή να τα χάσουμε κάπου, όπου είναι αδύνατον να τα ξαναβρούμε...

Κάπου εκεί, αρχίζουν τα δύσκολα, και το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να φωνάξεις ένα κλειδαρά!

Λογάριασε τα κόστη και σκέψου τι συμφέρει να κάνεις,  γιατί πιθανώς να συμφέρει καλύτερα να φέρεις κλειδαρά, αντί να προσπαθήσεις μόνος σου να την ανοίξεις με διάφορους τρόπους που υπάρχουν στο ίντερνετ, όπως με συνδετήρα ή άλλα εργαλεία. Ειδικά αν αποφασίσεις να τη σπάσεις, ίσως σου κοστίσει πιο ακριβά από το να φέρεις κλειδαρά.
Αν είναι εξωτερική ή εσωτερική πόρτα
Αν είναι πόρτα με κλειδαριά ασφαλείας
Αν είναι πόρτα αλουμινίου ή ξύλινη
Αν έχεις πρόσβαση στην άλλη μεριά της πόρτας, αν δηλαδή έχεις κλειδωθεί μέσα ή έξω.
Αν έχεις κλειδωθεί μέσα, τότε είναι πολύ πιθανό να μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στην εξωτερική πλευρά της κλειδαριάς
Αν έχεις κλειδωθεί απέξω, ίσως να έχεις πρόσβαση μόνο στην εξωτερική πλευρά της πόρτας
 
Περίγραψε δηλαδή στον κλειδαρά την περίπτωση, με τις παραπάνω πληροφορίες.  Αν πχ ο κλειδαράς σου πει πως χρειάζεται 30ε για να σου ξεκλειδώσει την πόρτα,  μπορεί να σε συμφέρει καλύτερα να τον φωνάζεις να την ξεκλειδώσει με τα ειδικά εργαλεία και τις γνώσεις που έχει. Διαφορετικά, αν αποφασίσεις να τη σπάσεις, να ξέρεις πως -χώρια από τον κόπο σου και πιθανή ζημιά στην πόρτα- θα χρειαστεί να αγοράσεις νέο κύλινδρο και πολύ πιθανό και νέα κλειδαριά, βάλε κόστος 20 ε περίπου και πάνω.


Πώς σπάω τον κύλινδρο μιας κλειδαριάς αν δεν μπορώ να την ανοίξω

Αν όμως είσαι τόσο ξεροκέφαλος/η και θέλεις να ανοίξεις εδώ και τώρα την πόρτα, μόνος σου, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες και με πολύ κόπο πιθανώς να τα καταφέρεις... να δεις κάτι όπως στην εικόνα! Σπασμένη βίδα συγκράτησης, κύλινδρο και τσαλακωμένη κλειδαριά!
Να θυμάσαι πως ο κύλινδρος είναι αυτό το μακρόστενο που μπαίνει το κλειδί μέσα, και το λένε επίσης "μύλο" ή  "αφαλό" της κλειδαριάς.

Εργαλεία που θα χρειαστείς:
Ένα μεγάλο και γερό ίσιο κατσαβίδι
Ένα σφυρί
Ένα καινούριο κύλινδρο κλειδαριάς, στο κατάλληλο μήκος, αναλόγως με το πάχος της πόρτας, πχ 5 ή 7 εκατοστά.
Ο κύλινδρος θα πρέπει να κλειδώνει ίσως και από τις δυο μεριές, αναλόγως τι "φοράει" ήδη η πόρτα.

Για να βγάλεις το κύλινδρο της κλειδαριάς πρέπει να σπάσεις τη βίδα που τον συγκρατεί επάνω στην κλειδαριά. Αυτή η βίδα είναι από την κάτω μεριά της κλειδαριάς.
 

Πώς σπάω τον κύλινδρο μιας κλειδαριάς


Βάζεις, λοιπόν, το κατσαβίδι πάνω ακριβώς εκεί που μπαίνει το κλειδί και το χτυπάς από πάνω με το σφυρί.

Για να σπάσεις τη βίδα, πρέπει να χτυπάς τον κύλινδρο κάμποση ώρα από πάνω,  αριστερά και δεξιά με το κατσαβίδι και το σφυρί. 

Αν έχεις τη δυνατότητα να βγεις και από την άλλη μεριά της πόρτας,  βγες και χτύπα και από την άλλη μεριά ώστε να "μπει μέσα" ο κύλινδρος, να φύγει από τη θέση του και να μπορέσεις πιο άνετα να τον χτυπάς από αριστερά και δεξιά και να σπάσει η βίδα.

 

Πώς ανοίγω μια κλειδωμένη πόρτα με σπασμένο κύλινδρο κλειδαριάς


Μόλις καταφέρεις και τον σπάσεις, βγάλε τον κύλινδρο έξω από τη "θήκη" του, την κλειδαριά. Σε αυτό το σημείο η πόρτα εξακολουθεί να είναι κλειδωμένη.

Βάλε τον καινούριο κύλινδρο στην "θήκη" του και αφού τον πας λίγο πάνω - κάτω ώσπου να βρεις τη σωστή θέση να γυρίζει το κλειδί, γύρισε το κλειδί και η πόρτα θα ξεκλειδώσει!


Αυτό ήταν. Με πολλές ζημιές, κατάφερες να ανοίξεις την πόρτα και να νιώσεις ελευθερία ξανά! Άντε τώρα να ελέγξεις την κλειδαριά, αν είναι σε καλή κατάσταση και δεν στραπατσαρίστηκε θα πρέπει μόνο να βιδώσεις τον κύλινδρο επάνω.  Διαφορετικά, θα πρέπει να αλλάξεις και όλη την κλειδαριά. 
 


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!