Το γάλα διαχωρίζεται και δημιουργεί λευκό υγρό και στερεά κομματάκια σαν μαλακό τυρί. Δεν έχει ξινή γεύση, αλλά ούτε είναι ευχάριστο να το πιείς καθώς είναι αλλοιωμένη η υφή του.
Όταν το κατσικίσιο, πρόβειο ή αγελαδινό γάλα κόβει στο βράσιμο
Ο γενικός κανόνας για να μην σου κόβει το γάλα στο βράσιμο είναι να διατηρείς πάντα μια κατσαρόλα κατάλληλου μεγέθους αποκλειστικά για το βράσιμο το γάλακτος. Αν βάλεις οτιδήποτε άλλο να μαγειρέψεις στην ανοξείδωτη κατσαρόλα, μπορεί να αφήσει κατάλοιπα (παρόλο που θα την πλύνεις καλά), τα οποία θα αλλοιώσουν το φρέσκο γάλα και θα το κάνουν να διαχωριστεί κατά το βράσιμο.Για απράδειγμα, αν εσύ φτιάχνεις σάλτσα ντομάτας και έχεις μια κατσαρόλα η οποία βράζει 3 ώρες για να γίνει η σάλτσα, αν μετά τοποθετήσεις φρέσκο γάλα εκεί μέσα να είσαι σίγουρος ότι θα κόψει! Η ντομάτα ευθύνεται κατά πολύ για το "κομμένο" γάλα.
Εσύ ή κάποιος άλλος έχει βάλει στη συσκευή σου ένα πρόγραμμα που μπλοκάρει τις διαφημίσεις.
Μας νοιάζει που σε ενοχλούν οι διαφημίσεις. Όμως, χωρίς τα σεντς από τα κλικ στις διαφημίσεις δεν θα μπορούσαμε να πληρώνουμε τα έξοδα συντήρησης του server για να είναι πάντα online αυτή η δωρεάν εκπαιδευτική ιστοσελίδα!
Βάλε το www.click-me.gr στη whitelist του Adblock σου, και θα αποκτήσεις κι εσύ πρόσβαση στο δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό! ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ADBLOCK