Enable JavaScript
Σε αυτό το pdf αρχείο που σου δίνουμε δωρεάν από την ομάδα του click-me.gr, θα βρεις εύκολες δραστηριότητες που μπορείς να εκτυπώσεις για τα παιδιά (κυρίως Νηπιαγωγείου αλλά και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού), οι οποίες εστιάζουν στα γεγονότα που θυμόμαστε κάθε χρόνο τη Μεγάλη Δευτέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, πριν το Πάσχα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 


Το εκτυπώσιμο αρχείο pdf περιέχει πληροφορίες για το τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Δευτέρα, τη ζωή του Ιωσήφ του γιου του Ιακώβ και το περιστατικό της άκαρπης συκιάς. Περιέχει επίσης και 6 σελίδες με σχετικές  δραστηριότητες Γλώσσας και Αριθμητικής.   


Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΣΧΑ
Με απλά λόγια για παιδιά Νηπιαγωγείου...


Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (Κυριακή Βαΐων βράδυ)

Θυμόμαστε δύο ιστορίες

Τη Μεγάλη Δευτέρα θυμόμαστε δύο γεγονότα, ένα πριν να γεννηθεί ο Ιησούς Χριστός στη γη και ένα από τη ζωή του Χριστού.

α) Η ζωή του Ιωσήφ, γιου του Ιακώβ
Ο Ιακώβ είχε 11 γιους και το μικρότερο γιο τον έλεγαν Ιωσήφ.  Ήταν πολύ καλός και σωστός και ο πατέρας του του έδειχνε συχνά πως τον ξεχώριζε από τα άλλα του παιδιά. Τα αδέρφια του τον ζήλευαν για αυτό. Ειδικά μια μέρα που ο Ιακώβ   χάρισε ένα ακριβό χιτώνα στον γιο του τον Ιωσήφ, τα αδέρφια του τυφλώθηκαν από τη ζήλια.  Τον ζήλεψαν τόσο πολύ που θέλησαν να τον σκοτώσουν. 
Μια μέρα τον έβαλαν σε ένα ξερό πηγάδι για να πεθάνει. Έπειτα, αποφάσισαν να τον πουλήσουν σε εμπόρους ως δούλο.  Μετά, έσφαξαν ένα κατσικάκι και έβαψαν με αίμα το χιτώνα του Ιωσήφ.  Πήγαν στον πατέρα τους, του έδειξαν τα ματωμένα ρούχα και του είπαν πως τον κατασπάραξε ένα θηρίο. Ο πατέρας τους έκλαιγε απαρηγόρητος μόλις πίστεψε πως πέθανε το παιδί του. 
Μετά από πολλά χρόνια, έπειτα από άδικες κατηγορίες ο Ιωσήφ μπήκε στη φυλακή. Έπειτα από λίγο καιρό, καθώς ήταν πολύ άξιος άνθρωπος και με τη βοήθεια του Θεού, κατάφερε να βγει από τη φυλακή και να γίνει σπουδαίος άρχοντας. Και  όταν έφτασαν δύσκολες εποχές στη χώρα κι όλοι οι άνθρωποι πεινούσαν, τα αδέρφια του ήρθαν μπροστά του ζητώντας βοήθεια. Εκείνος όχι μόνο δεν τους κρατούσε κακία, αλλά αντιθέτως τα συγχώρεσε και τους είπε να έρθουν να μείνουν μαζί του.
Η ιστορία αυτή μας διδάσκει να είμαστε πάντα καλοί και να συγχωρούμε αυτούς που μας ζηλεύουν και θέλουν να μας κάνουν κακό.
 
β) Το περιστατικό της άκαρπης συκιάς 

Την επόμενη μέρα που είχε πάει στη Ιερουσαλήμ, Ο Ιησούς Χριστός περπατούσε στο δρόμο και είδε μια μεγάλη συκιά με καταπράσινο φύλλωμα. Πήγε κοντά για να κόψει ένα σύκο. Όμως η συκιά δεν είχε σύκα, αλλά μόνο φύλλα. Η συκιά είναι ένα δέντρο, που όταν έχει φύλλα, φυσιολογικά έχει και καρπό. Βλέποντας λοιπόν ο Ιησούς Χριστός τη συκιά γεμάτη φύλλα, περίμενε να βρει και σύκα πάνω. 
Ο Χριστός τότε είπε στη συκιά «Μηκέτι εκ σου καρπός γένηται εις τον αιώνα και εξηράνθη παραχρήμα η συκή», που σημαίνει «Να μη βγάλεις ποτέ καρπό και να ξεραθείς αμέσως».  Διέταξε, λοιπόν, να ξεραθεί η συκιά, αφού δεν ήταν χρήσιμη στους ανθρώπους, χωρίς σύκα. Η συκιά πράγματι ξεράθηκε μετά το λόγο του Χριστού.

Η ιστορία αυτή από τη ζωή του Χριστού μας διδάσκει πως κάθε τι στον κόσμο έχει υποχρεώσεις, οι άνθρωποι και η φύση. Είμαστε άνθρωποι και μια από τις υποχρεώσεις μας είναι να τιμούμε το Θεό αληθινά. Να είμαστε ειλικρινείς και όχι υποκριτές. Οι αληθινές πράξεις μας δείχνουν τι αξίζουμε και όχι τα λόγια μας και αυτά που κάνουμε ίσα - ίσα για να δουν οι άλλοι ότι τα κάναμε. 


Αν ψάχνεις κάτι έτοιμο και δωρεάν στο ίντερνετ για να εξηγήσεις στο μικρό παιδί τι είναι η Μεγάλη Δευτέρα, που γιορτάζει κάθε χρόνο πριν το Πάσχα η Εκκλησία, αυτό το αρχείο pdf είναι κατάλληλο για χρήση στο σπίτι για τα παιδιά σου αλλά και για χρήση στον παιδικό σταθμό, το Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό.
 

  Δραστηριότητες για τη Μεγάλη Δευτέρα PDF 8 σελίδες
Κατέβασε το PDF
Δωρεάν PDF με Μέγεθος: 0,94 MB
https://drive.google.com/file/d/1GBBkL5Nc58L34i0e0gHV70_vTMYAwsJv/view?usp=sharing

Εκτύπωσε από εδώ περισσότερα φύλλα εργασιών για τo νηπιαγωγείο:
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 
 
Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 
 

Γνωρίζετε το βιβλίο "Τα Μυρμηγκοκαμώματα του Μελή" ; Μπορείτε να το αγοράσετε και να το διαβάσετε στα παιδιά ή να βάλετε στα παιδιά να το ακούσουν δωρεάν από το βίντεο που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Μελή. Έτσι, ο μικρός μυρμηγκοήρωας θα γίνει πρώτα αναγνωρίσιμος στα μικρά παιδιά και θα είναι πιο χαρούμενα όταν κάνουν παρέα τις εργασίες!

 

Σύνδεση μέλους στο Click-me.gr για Σερφάρισμα Χωρίς διαφημίσεις

TPL_BACKTOTOP

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies ώστε να παρέχει στους χρήστες της την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας συμφωνείτε με τη χρήση των εν λόγω cookies. Περισσότερα OK!