Enable JavaScript
Σε αυτό το pdf αρχείο που σου δίνουμε δωρεάν από την ομάδα του click-me.gr, θα βρεις εύκολες δραστηριότητες που μπορείς να εκτυπώσεις για τα παιδιά (κυρίως Νηπιαγωγείου αλλά και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού), οι οποίες εστιάζουν στα γεγονότα που θυμόμαστε κάθε χρόνο τη Μεγάλη Τρίτη της Μεγάλης Εβδομάδας, πριν το Πάσχα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 


Το εκτυπώσιμο αρχείο pdf περιέχει πληροφορίες για το τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Τρίτη, που θυμόμαστε δύο παραβολές που είπε ο Χριστός. Περιέχει επίσης και 6 σελίδες με σχετικές  δραστηριότητες Γλώσσας και Αριθμητικής.   


Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΣΧΑ
Με απλά λόγια για παιδιά Νηπιαγωγείου...


Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ (Μεγάλη Δευτέρα βράδυ)

Θυμόμαστε δύο παραβολές που είπε ο Χριστός

α) Η παραβολή των δέκα παρθένων 

Ήταν δέκα κοπέλες παρθένες. Πέντε από αυτές ήταν μωρές, ανόητες, και πέντε φρόνιμες, προνοητικές. Οι κοπέλες θα υποδέχονταν τον γαμπρό (Νυμφίο) κρατώντας ένα λυχνάρι. Οι προνοητικές κοπέλες είχαν φροντίσει να έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι λάδι για το λυχνάρι, καθώς μπορεί και να νύχτωνε ώσπου να έρθει ο γαμπρός. Οι άλλες πέντε το ξέχασαν ή βαρέθηκαν και δεν πήραν λάδι μαζί τους.  Τελικά, ο γαμπρός άργησε να έρθει και έπεσαν όλες για ύπνο. 
Μέσα στη νύχτα, άκουσαν μια φωνή: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός!», που σημαίνει «Δείτε, ο γαμπρός έρχεται μέσα στη νύχτα!». Όλες ξύπνησαν και έτρεξαν για να υποδεχτούν το γαμπρό. Τότε οι προνοητικές κοπέλες ετοίμασαν τα λυχνάρια τους. Οι ανόητες είπαν στις προνοητικές: «Δώστε μας λίγο από το λάδι σας, τα λυχνάρια μας κοντεύουν να σβήσουν».  Οι προνοητικές απάντησαν: «Ίσως να μη φτάσει για εμάς και για εσάς. Πηγαίνετε καλύτερα να αγοράσετε».  Οι πέντε ανόητες κοπέλες έφυγαν για να αγοράσουν λάδι, όμως στο μεταξύ ο γαμπρός είχε έρθει και οι υπόλοιπες κοπέλες μπήκαν μαζί του στο γαμήλιο γλέντι. Όταν οι ανόητες κοπέλες επέστρεψαν, χτύπησαν την πόρτα.  «Κύριε, κύριε, άνοιξέ μας!», είπαν και εκείνος απάντησε: «Αλήθεια σας λέω, δεν σας γνωρίζω». 
 Η παραβολή αυτή μας διδάσκει πως πρέπει να είμαστε πάντα φρόνιμοι και προνοητικοί. Να είμαστε σε εγρήγορση, καθώς ποτέ δεν ξέρουμε ούτε την ημέρα ούτε την ώρα που θα φύγουμε από αυτή τη ζωή. Για αυτό πρέπει να είμαστε κάθε μέρα σωστοί και να μη λέμε πως από αύριο θα αλλάξουμε συμπεριφορά.


β) Η παραβολή των ταλάντων

Ένας άνθρωπος που ήταν έτοιμος για ταξίδι κάλεσε τους υπηρέτες του και τους παράδωσε την περιουσία του. Στον πρώτο έδωσε πέντε τάλαντα, στον δεύτερο δύο και στον τρίτο ένα, σύμφωνα με τη δύναμή τους, και έφυγε. 
Εκείνος που πήρε τα πέντε τάλαντα πήγε και δούλεψε και μ' αυτά κέρδισε και άλλα πέντε. Έτσι έκανε και αυτός που πήρε τα δύο και κέρδισε άλλα δύο. Εκείνος όμως που πήρε το ένα, πήγε και έσκαψε στη γη και έθαψε τα χρήματα. 
Ύστερα από πολύ καιρό, γύρισε το αφεντικό τους. Ήρθε  εκείνος που πήρε τα πέντε τάλαντα, έφερε τα άλλα πέντε και του είπε  «Πέντε τάλαντα μου παράδωσες, να, εγώ κέρδισα και άλλα πέντε». Του είπε το αφεντικό του  «Μπράβο, έλα μαζί μου!» . Ήρθε και εκείνος που είχε πάρει τα δύο τάλαντα, και είπε. «Κύριε, δύο τάλαντα μου παράδωσες, να που εγώ κέρδισα άλλα δύο τάλαντα». Τότε  το αφεντικό του του είπε «Μπράβο, δούλεψες με τα λίγα, τώρα θα πάρεις πολλά!».  Τότε ήρθε και εκείνος που είχε πάρει το ένα τάλαντο και είπε: «Επειδή φοβήθηκα μην το χάσω, πήγα και έκρυψα το τάλαντό σου,  παρ’ το γιατί είναι δικό σου.» Και το αφεντικό του του αποκρίθηκε: «Υπηρέτη πονηρέ και  τεμπέλη, έπρεπε να βάλεις τα λεφτά σου στους τραπε-ζίτες ώστε να πάρω τουλάχιστον τόκο. Πάρτε του το τάλαντο και δώστε το σε κείνον που έχει τα δέκα. Γιατί στον καθένα που έχει, θα δοθούν και άλλα και θα περισσέψουν. Από κείνον όμως που δεν έχει, θα του αφαιρεθεί και κείνο που έχει.»
 Η παραβολή αυτή μας διδάσκει πως ο Θεός έχει χαρίσει στον καθένα μας σημαντικά χαρίσματα στη ζωή. Την ίδια τη ζωή, τη φύση, τους ανθρώπους που αγαπάμε, τα υλικά πράγματα που έχει ο καθένας. Ό,τι έχουμε πρέπει να το εκτιμάμε και να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για αυτό. Πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς και να πολλαπλασιάζουμε αυτά που έχουμε με κόπο και εξυπνάδα, χωρίς τεμπελιά. Να ευχαριστούμε συνεχώς το Θεό για αυτά που έχουμε και να μη ζηλεύουμε αν οι διπλανοί μας έχουν περισσότερα.  Δεν έχει σημασία τι ή πόσα πήρε κάποιος αλλά πώς χρησιμοποίησε αυτά που πήρε.Αν ψάχνεις κάτι έτοιμο και δωρεάν στο ίντερνετ για να εξηγήσεις στο μικρό παιδί τι είναι η Μεγάλη Τρίτη, που γιορτάζει κάθε χρόνο πριν το Πάσχα η Εκκλησία, αυτό το αρχείο pdf είναι κατάλληλο για χρήση στο σπίτι για τα παιδιά σου αλλά και για χρήση στον παιδικό σταθμό, το Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό.
 

  Δραστηριότητες για τη Μεγάλη Τρίτη PDF 8 σελίδες
Κατέβασε το PDF
Δωρεάν PDF με Μέγεθος: 0,9 MB


Εκτύπωσε από εδώ περισσότερα φύλλα εργασιών για τo νηπιαγωγείο:
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 
 
Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 
 

Γνωρίζετε το βιβλίο "Τα Μυρμηγκοκαμώματα του Μελή" ; Μπορείτε να το αγοράσετε και να το διαβάσετε στα παιδιά ή να βάλετε στα παιδιά να το ακούσουν δωρεάν από το βίντεο που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Μελή. Έτσι, ο μικρός μυρμηγκοήρωας θα γίνει πρώτα αναγνωρίσιμος στα μικρά παιδιά και θα είναι πιο χαρούμενα όταν κάνουν παρέα τις εργασίες!

 

Σύνδεση μέλους στο Click-me.gr για Σερφάρισμα Χωρίς διαφημίσεις

TPL_BACKTOTOP

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies ώστε να παρέχει στους χρήστες της την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας συμφωνείτε με τη χρήση των εν λόγω cookies. Περισσότερα OK!