Σε αυτό το pdf αρχείο που σου δίνουμε δωρεάν από την ομάδα του click-me.gr, θα βρεις εύκολες δραστηριότητες που μπορείς να εκτυπώσεις για τα παιδιά (κυρίως Νηπιαγωγείου αλλά και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού), οι οποίες εστιάζουν στο γεγονός της εισόδου του Χριστού στην Ιερουσαλήμ. 

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 


Το εκτυπώσιμο αρχείο pdf περιέχει πληροφορίες για το τι γιορτάζουμε την Κυριακή των Βαΐων, την υποδοχή του Χριστού από τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ, αλλά και 4 σελίδες με σχετικές  δραστηριότητες Γλώσσας και Αριθμητικής.   


Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΣΧΑ
Με απλά λόγια για παιδιά Νηπιαγωγείου...


Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ
Γιορτάζουμε την Υποδοχή του Χριστού στην Ιερουσαλήμ


Ο Ιησούς Χριστός πήγε με τους μαθητές του να γιορτάσουν το Ιουδαϊκό Πάσχα στην Ιερουσαλήμ. Ο Χριστός ήταν πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Εκεί οι απλοί άνθρωποι και τα παιδιά τον υποδέχτηκαν σαν Βασιλιά και ήταν πολύ χαρούμενοι. Κρατούσαν κλαδιά από φοίνικα, που τα έλεγαν «βάια» ή αλλιώς «βάγια». Έστρωναν κάτω στο δρόμο τα βάγια και τα ρούχα τους για να περάσει από πάνω ο Χριστός. Έλεγαν «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου», που σημαίνει «Δόξα στο Θεό, είναι ευλογημένος αυτός που έρχεται». 

Την Κυριακή των Βαΐων ο παπάς μας δίνει στην εκκλησία βάγια, συνήθως μικρούς σταυρούς που είναι φτιαγμένοι από κλαδιά φοίνικα.


Αν ψάχνεις κάτι έτοιμο και δωρεάν στο ίντερνετ για να εξηγήσεις στο μικρό παιδί τι είναι η Κυριακή των Βαΐων, που γιορτάζει κάθε χρόνο πριν το Πάσχα η Εκκλησία, αυτό το αρχείο pdf είναι κατάλληλο για χρήση στο σπίτι για τα παιδιά σου αλλά και για χρήση στον παιδικό σταθμό, το Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό.
 

  Δραστηριότητες για Κυριακή των Βαΐων PDF 5 σελίδες
Κατέβασε το PDF
Δωρεάν PDF με Μέγεθος: 0,86 MB


Εκτύπωσε από εδώ περισσότερα φύλλα εργασιών για τo νηπιαγωγείο:
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 
 


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 
 

"Τα Μυρμηγκοκαμώματα του Μελή" ; Ένα έμμετρο παραμύθι για παιδιά 4+