Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που πρέπει να βάλεις μια φωτογραφία στο βιογραφικό σου. Για παράδειγμα, εάν γράφεις ένα βιογραφικό σημείωμα για ηθοποιό ή μοντέλο, είναι σίγουρο ότι επιβάλλεται να βάλεις μια φωτογραφία σου στο βιογραφικό σου, επειδή η εμφάνισή σου σχετίζεται άμεσα με τις απαιτήσεις της δουλειάς που ζητάς.
Ποια είναι η κατάλληλη φωτογραφία για το βιογραφικό μου

Μια εναλλακτική αντί της φωτογραφίας στο βιογραφικό, είναι να συμπεριλάβεις το προφίλ σου στο Linkedin, δηλαδή να βάλεις ένα λινκ από το βιογραφικό σου ή ένα τυπωμένο url/qrcode. Εκεί, θα μπορεί να δει την επαγγελματική σου φωτογραφία ο υποψήφιος εργοδότης.
Εάν αποφασίσεις να συμπεριλάβεις μια φωτογραφία στο βιογραφικό σου σημείωμα, θα πρέπει να είναι πολύ επαγγελματική και να αφήνει μια σωστή και θετική πρώτη εντύπωση.

Οποιαδήποτε φωτογραφία διαλέξεις θα πρέπει να είναι επαγγελματικά τραβηγμένη, καλά φωτισμένη και να δείχνει ξεκάθαρα πώς είσαι.

Tips για να βγάλεις επαγγελματική φωτογραφία με κινητό, αν πράγματι δεν έχεις τα χρήματα να πας σε φωτογράφο να σε φωτογραφίσει:


1. Καθάρισε τον πίσω φακό της κάμερας του κινητού σου με ένα πανάκι.
2. Φρόντισε να έχει σωστό φωτισμό το μέρος που θα φωτογραφηθείς. Όχι ήλιο, φυσικό φως ημέρας. Το ιδανικό είναι να είσαι σε εξωτερικό χώρο, αλλά αν αναγκαστικά φωτογραφηθείς σε εσωτερικό χώρο φρόντισε να έχεις φως που έρχεται από εμπρός προς τη μεριά σου (όχι από το ταβάνι).
3. Όσο πιο χαμηλός είναι ο φωτισμός, τόσο πιο πολύ πρέπει να αυξήσεις το ISO.
4. Αυτός που θα κρατάει το κινητό για να σε φωτογραφίσει θα πρέπει να είναι 100% ακίνητος!
5. Εννοείται δεν βγάζεις σέλφι φωτογραφία για το βιογραφικό σου.
6. Δεν χρησιμοποιείς καθόλου zoom.
7. Βάλε τη φουλ ανάλυση εικόνας, τη μεγαλύτερη.
8. Βάλε τη στολή σου, αν διαθέτει το επάγγελμά σου, ή το κοστούμι σου, αναλόγως.
9. Χαμογέλασε λίγο.
10. Δείξε αυτοπεποίθηση.

Πρέπει να βάλω φωτογραφία στο βιογραφικό μου;

Μην ...τολμήσεις να βάλεις φωτογραφία αν στέλνεις βιογραφικό σημείωμα για δουλειά στις χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ολλανδία, Σουηδία, Ινδία, κ.α. . Είναι αναμενόμενο να βάλεις φωτογραφία στο βιογραφικό σου στις παρακάτω χώρες: Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Φιλιππίνες, κ.α. .

3 αρνητικά σημεία αν έχεις φωτογραφία στο βιογραφικό σου

1. Μερικοί εργοδότες θεωρούν τα βιογραφικά με φωτογραφίες αντιεπαγγελματικά.
2. Η φωτογραφία στο βιογραφικό σου μπορεί να δημιουργήσει διακρίσεις μεταξύ αυτών που κάνουν αίτηση, λόγω φύλου, ηλικίας, αναπηρίας, εμφάνισης ή και κουλτούρας.
3. Οι φωτογραφίες δεν είναι φιλικές προς τα ATS. Δες εδώ τι είναι το ATS, αν ενδιαφέρεσαι για θέση εργασίας σε μεγάλη εταιρεία.

Δες εδώ τι είναι το ATS, αν ενδιαφέρεσαι για θέση εργασίας σε μεγάλη εταιρεία.


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!