Η Ελλάδα συγκαταλλέγεται στις χώρες που οι εργοδότες γενικά περιμένουν να δουν μια φωτογραφία σε κάθε βιογραφικό που εξετάζουν. Αυτό δεν είναι απόλυτο όμως, καθώς οι πεποιθήσεις των ανθρώπων ποικίλλουν και πάντα έχει μεγαλη σημασία και η θέση για την οποία υποβάλλεις το βιογραφικό σου σημείωμα. Δεν μπορείς, πχ. να αιτηθείς θέση μοντέλου για διαφήμιση, χωρίς φωτογραφία στο βιογραφικό!
Ένας καλός κανόνας είναι να ακολουθείς πάντας τις οδηγίες της αγγελίας εύρεσης εργασίας, δηλαδή, αν όντως αναγράφεται ότι ζητείται βιογραφικό με φωτογραφία, υποχρεούσαι να στείλεις βιογραφικό με φωτογραφία. Αν η αγγελία δεν γράφει κάτι για φωτογραφία, μπορείς να στείλεις ένα βιογραφικό σαν το παρακάτω, χωρίς φωτογραφία.
Σε άλλες χώρες, όμως, δεν συνηθίζεται αυτή η τακτική, όπως στην Αγγλία, στην Ιρλανδία και τις Η.Π.Α.. Αν θέλεις να στείλεις εκεί βιογραφικό, στείλε ένα χωρίς φωτογραφία, οπωσδήποτε!

Αν, λοιπόν, στοχεύεις να στείλεις το βιογραφικό σου σε άλλη χώρα, όπως οι παραπάνω, ή αν απλά ΔΕΝ θέλεις για δικούς σου λόγους να συμπεριλάβεις μια φωτογραφία πορτρέτο στο βιογραφικό σου, εδώ θα βρεις ένα πραγματικά καλογραμμένο πρότυπο για βιογραφικό που δεν έχει θέση για φωτογραφία.


Δωρεάν φόρμα για βιογραφικό χωρίς φωτογραφία
Δωρεάν φόρμα για βιογραφικό χωρίς φωτογραφία


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!