Τα τηγάνια Teflon είναι αντικολλητικά, αυξάνουν γρήγορα τη θερμοκρασία.
Απελευθερώνουν επικίνδυνες χημικές ουσίες και είναι πολύ ανθυγιεινά αν γρατζουνιστούν.
- Τα τηγάνια με κεραμική επίστρωση ή επίστρωση πέτρας μπορούν ν ασπάσουν / να θρυμματιστούν πολύ εύκολα.
- Τα τηγάνια αλουμινίου είναι πολύ καλοί αγωγοί της θερμότητας και μαγειρεύουν με οικονομία. Αν χαρακτούν το αλουμίνιο μεταφέρεται στο μαγειρεμένο φαγητό και αυτό δεν είναι καλό.
- Τα τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι 18/10 είναι υγιεινά. Δεν είναι καλοί αγωγοί της θερμοτητας και συνεπώς δε κάνουν οικονομικό μαγείρεμα. Δεν είναι αντικολλητικά. Είναι καλύτερα να έχουν βαρύ, ενισχυμένο πάτο.
- Τα μαντεμένια τηγάνια παρόλο που είχουν το μειονέκτημα ότι είναι πολύ βαριά, είναι σκεύη που αντέχουν μια ζωή!
Είναι αντικολλητικά και με την κατάλληλη φροντίδα γίνονται όλο και πιο αντικολλητικά μετά από κάθε τηγάνισμα, είναι πολύ καλόί αγωγοί της θερμότητας και μαγειρεύουν με οικονομία. Αν τα κάνουμε πάνω-κάτω σε κεραμική εστία θα τη γρατζουνίσουμε και θέλει προσοχή. Προσοχή χρειάζεται επίσης στην φροντίδα του μαντεμιού, καθαρίζουμε με ένα απλό πανί ή στεγνό σφουγγάρι και αλείφουμε με μαγειρικό λάδι για να μη σκουριάσουν.


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!