Ο πιο όμορφος τρόπος για να  πάρει γλυκά ο ύπνος το μωράκι σου είναι... η αγκαλιά σου...!
Αλλά επειδή δεν είναι πάντα εφικτό να το κρατάς αγκαλιά, εδώ θα βρεις και άλλους τρόπους!

Πως να κοιμίσω το μωρό μου...;



Πως να κομίσω το μωρό μου; Τρόποι για να κοιμηθεί το μωρό


Ειδικά τα νεογέννητα μωρά που δεν έχουν σαραντίσει, ενώ έχουν φάει, η πάνα τους είναι καθαρή και δεν υπάρχει κάποια "λογική" εξήγηση γιατί πλαντάζουν στο κλάμα και δεν κοιμούνται, κάποιες φορές κάνουν τη μαμά και το μπαμπά να αναρωτιούνται τι επιτέλους συμβαίνει και δεν κοιμάται το μωράκι τους...

Μια πιθανή εξήγηση του ανεξήγητου κλάματος είναι οι βρεφικοί κολικοί. 
Δες εδώ για τους βρεφικούς κολικούς.

Όμως, πρέπει να βρεις μια λύση να κοιμίσεις το μωρό σου... Γιατί η ώρα είναι τρεις τα ξημερώματα και πχ, ο άντρας σου το πρωί πρέπει να ξυπνήσει στις έξι να πάει στη δουλειά!!!

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που βοηθάνε τα μωρά να κοιμηθούν πιο εύκολα, όπως:


- Ένας "λευκός" ήχος, όπως ο ήχος που βγάζει μια βρύση που τρέχει, ο απορροφητήρας ή το σεσουάρ. Υπάρχουν στο YouTube πολλά video με λευκούς ήχους που μπορείς να τα κατεβάσεις σε Mp3 Και να τα γράψεις σε ένα cd για να κοιμίζεις το μωρό, αν θες τα αποθηκεύεις και στο κινητό! Επίσης σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο ήχος που κάνει ένα μακρύ και παρατεταμένο "Σσσσσ" που μπορείς να κάνεις εσύ. Δοκίμασε να το αφήσεις στην κούνια για ύπνο, και να το κουνάς ενώ κάνεις συνεχόμενα "Σσσσσ  Σσσσσσσ Σσσσσσ Σσσσσσ"  για πέντε λεπτά. (Πρόσεχε μην κοιμηθείς εσύ αντί για το μωρό!!! ;-) )
Όλοι οι παραπάνω ήχοι  είναι σαν βουητά, και στο μωράκι θυμίζουν τις ευτυχισμένες μέρες που περνούσε στην κοιλίτσα της μαμάς του, εκεί που άκουγε τους ήχους της κοιλιάς της και την καρδούλα της, όλο τικ-τακ!

- Πάρει το μωρό αγκαλιά και κούνα το.

- Βάλε το μωρό μέσα σε ένα μάρσιππο και κάνε βόλτες πάνω-κάτω στο διάδρομο. Σε κάνα τέταρτο μπορεί να'χει  κοιμηθεί.

- Σκέπασε το μωρό με ένα απαλό κουβερτάκι ή πανάκι, και σκέπασέ το λιγάκι πιο πάνω από το πηγούνι, ως το άνω χείλος και λίγο τα μάγουλα. Κάποια μωρά τα βοηθάει το ζεστό άγγιγμα στο πρόσωπο να ηρεμήσουν και να κοιμηθούν.

- Στην ανάγκη, κάνε το βόλτα με το αυτοκίνητο (κανένα μωρό δε μπορεί να αντισταθεί στην κίνηση και τον ήχο της μηχανής του αυτοκινήτου.... οπωσδήποτε θα παραδοθεί στον ύπνο!!!)


Πολλές φορές, ενώ οι παραπάνω τρόποι "πιάνουν"  και το μωρό έχει πλέον κοιμηθεί, όταν κάνεις την κίνηση να το βάλεις στο κρεβατάκι του, αυτό ξυπνάει και φτου κι απ΄την αρχή! Η λύση, τελικά, φαίνεται να είναι μια και υπάρχει εξήγηση για αυτό. Το μωρό έχει περάσει όλη τη μέχρι τώρα ζωή του μέσα στη μαμά του, εκεί που ήταν όμορφα και ζεστά. Δε μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να απαιτείς από αυτό να κοιμάται μονάχο του μέσα σε ένα τεράστιο κρεβατάκι! 

Η λύση που πιάνει πάντα είναι να κοιμάται το μωρό σου δίπλα σου. Δίπλα στη μαμά του, να νιώθει τη ζεστασιά της και να ακούει την καρδιά της! Εκεί νιώθει ασφάλεια και κοιμάται ήσυχα.

Πως μπορείς να το υλοποιήσεις αυτό;

Η πιο απλή λύση είναι να το βάλεις να κοιμάται στο διπλό κρεβάτι που κοιμάσαι με τον άντρα σου. Απλά θα χρειαστεί να αλλάξεις λίγο τη διαρρύθμιση του δωματίου: Φτιάξε το έτσι όπως η μια μακριά πλευρά του κρεβατιού να είναι κολλητά σε ένα τοίχο (χωρίς κομοδίνο, δηλαδή). Βάλε μετά ένα μακρόστενο μαξιλάρι ή τις πάντες (προστατευτικά μαξιλάρια) της κούνιας του μωρού στη μεριά του τοίχου, ώστε να μην κινδυνεύει να ακουμπήσει τον τοίχο. Βάλε το μωράκι σου να κοιμηθεί στη μεριά του τοίχου, κοιμήσου εσύ δίπλα του, στη μέση του κρεβατιού και ο άντρας σου στην άλλη μεριά, δίπλα σου, αλλά όχι δίπλα στο μωρό. Έτσι εξασφαλίζεται ασφαλής ύπνος για το μωρό σου, και ήρεμος ύπνος, αφού κοιμάται πολύ πιο εύκολα όταν είσαι δίπλα του. 

Δυο πολύ καλές λύσεις, που "αγκαλιάζουν" το σώμα του μωρού - για να μη σε πιάσει πόνος στην πλάτη σου πηγαίνοντας πάνω-κάτω με το μάρσιππο είναι το καθισματάκι του αυτοκινήτου ως 9 κιλά (κατηγορία 0/0+) αλλά και το ριλάξ. Μπορείς να τοποθετήσεις εκεί το μωρό και να το κουνάς απαλά ώσπου να κοιμηθεί. Εάν μάλιστα το κουνάς "στον αέρα" χωρίς να ακουμπάει στο πάτωμα το καθισματάκι, ακόμη καλύτερα. Μπορείς να το κουνήσεις λίγα λεπτά, ώσπου να ηρεμήσει και να μην κλαίει κι έπειτα να το ακουμπήσεις στο πάτωμα συνεχίζοντας το κούνημα. Αυτές οι λύσεις βέβαια, προτείνονται για μωράκια άνω των 2 μηνών, που δεν μεγαλώνουν με τόσο ταχείς ρυθμούς, αφού νωρίτερα τίθεται θέμα υγείας της σπονδυλικής τους στήλης. Αναλυτικά, μωράκια νεογέννητα απαγορεύεται να κοιμούνται για πολλές ώρες σε "παγιδευμένη" στάση όπως αυτή που προσφέρει το ριλάξ ή το καθισματάκι αυτοκινήτου - μπορεί να υπάρξει θέμα με την ανάπτυξη των σπονδύλων. Οπότε, καλύτερα να συμβουλευθείτε και το γιατρό σας.

Μια άλλη εξίσου καλή λύση είναι να αγοράσεις ένα κρεβατάκι μωρού που προσαρμόζεται στο δικό σου κρεβάτι, αφού ανοίγει στη μια μεριά και ενώνονται. (Δες τη φωτογραφία.) Έτσι, μένει το κεφάλι σου ήσυχο αν φοβάσαι πως θα το πλακώσεις ενώ ταυτόχρονα το μωρό είναι σχετικά δίπλα σου και κοιμάται πιο εύκολα! Δες εδώ τι παιδικό κρεβατάκι να αγοράσεις.


 Δες εδώ νανουρίσματα για μωρά! Έτσι συνήθως κοιμούνται όμορφα όλα τα μωράκια!

Πως να κοιμίσω το μωρό μου όταν έχω κι άλλα παιδιά



Αν έχεις μεγαλύτερα παιδιά, ο καλύτερος τρόπος να κοιμίσεις το μωρό είναι καθώς θα ασχολείσαι και με τα μεγαλύτερα παιδιά σου, που ζηλεύουν βλέποντας πόσες ατελείωτες ώρες αφιερώνεις στο μωράκι. Πώς θα γίνει αυτό; Απλά, επινόησε τρόπους που αρέσουν σε όλους, ενώ ταυτόχρονα το μωρό αποκοιμιέται...

Πχ, μπορείς να βάλεις δυνατή χορευτική μουσική, να πάρεις το μωρό αγκαλιά και να αρχίσετε να χορεύετε εσύ και τα μεγαλύτερα παιδιά για 15 λεπτά. Στο τέλος της μουσικής, όλοι θα είναι ευχαριστημένοι και το μωρό θα έχει κοιμηθεί!

Άλλος ένας τρόπος είναι μέσω του παιχνιδιού: μπορείς απλά να πάρεις αγκαλιά το μωρό και να σταθείς όρθια-ιος, να ανοίξεις τα πόδια σου και να αρχίσουν τα ζουζουνάκια σου να περνάνε από κάτω από τα πόδια σου τρέχοντας. Καθώς τα παιδιά θα περνάνε από κάτω παίζοντας, εσύ κούνα αριστερά δεξιά τη λεκάνη σου χωρίς να μετακινείς τις πατούσες σου - θα καταφέρεις να νανουρίσεις το μωρό με το κούνημα. Πότε πότε, κλείνε τα γόνατά σου βάζοντας "φυλακή" κάποιο από τα παιδάκια που παίζουν κάτω από τα πόδια σου, και θα τους προκαλέσεις απίστευτο γέλιο. Και σε αυτή την περίπτωση, λογικά το μωράκι θα αποκοιμηθεί στην αγκαλιά σου σε 15 λεπτά.


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!