Δουλειά και θηλασμός; Γίνεται; Ναι, ότι θέλεις, το μπορείς!

Το παιδί θηλάζει κανονικά, είναι χαρούμενο και δείχνει χορτάτο.
Αλλά όταν προσπαθείς να βγάλεις γάλα με το θήλαστρο, δεν τα καταφέρνεις. Βγαίνει ελάχιστο ή καθόλου... :-(

Απελπισία και ανάμεικτα συναισθήματα...
Πολλές μητέρες αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια του αποκλειστικού θηλασμού στο τέλος.... Όχι, εσύ θα τα καταφέρεις!

Δε βγαίνει γάλα με το θήλαστρο;



Δε βγαίνει γάλα με το θήλαστρο

Έχεις το κατάλληλο εργαλείο;

-  Δες εδώ συμβουλές για το τι θήλαστρο να αγοράσεις.


- Βεβαιώσου πως έχεις ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες του θηλάστρου.

- Βεβαιώσου ότι η χοάνη (το χωνί) που εφαρμόζει στο στήθος σου έχει το κατάλληλο νούμερο. Ναι, υπάρχουν νούμερα στις χοάνες, το πιο διάσημο θήλαστρο σήμερα διαθέτει το νούμερο medium στα 24mm διάμετρο χοάνης. Είναι πολύ σημαντικό, αν το medium δε σου κάνει για το στήθος σου, να αγοράσεις έξτρα μια χοάνη, ιδανική για σένα. Πως θα καταλάβεις αν είναι το νούμερό σου; Αρχικά, ξεκαθαρίζουμε πως δεν έχει να κάνει με το τι νούμερο σουτιέν φοράς. Σχετίζεται μόνο με το μέγεθος της θηλής σου. Για μια συνηθισμένη θηλή το νούμερο medium είναι καλό. Για μικρή θηλή πρέπει να πάρεις νούμερο small ενώ για μεγαλύτερη νούμερο large.

- Βεβαιώσου ότι η ρύθμιση στη δύναμη του μοτέρ είναι ιδανική για σένα. Αυτό το κάνεις από ένα κουμπάκι που τη ρυθμίζει. Για να είναι εντάξει πρέπει να ρουφάει το θήλαστρο με τέτοιο τρόπο ώστε να κινείται η θηλή εμπρός-πίσω, αλλά όχι και να τη ρουφάει τόσο πολύ που να σε πονάει. Πρέπει να είναι ρυθμισμένη ένα κλικ πριν το σημείο που αρχίζει να σε ενοχλεί το θήλαστρο.



Εξαρτάται σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι, για να δεις τις κατάλληλες οδηγίες, πως να βγάλεις γάλα με το θήλαστρο.

- Αν είσαι ακόμη στο πρώτο στάδιο, εκεί δηλαδή που το μωρό δεν έχει ακόμη σαραντίσει, λογικά δεν θα πρέπει να έχεις θέμα στην άντληση του γάλακτος.
Πριν την εδραίωση του θηλασμού  (Δες εδώ τι είναι η εδραίωση του θηλασμού) το στήθος τρέχει από μόνο του και παράγει συνεχώς γάλα, οπότε δεν είναι δύσκολο να συλλέξεις γάλα με διάφορους τρόπους.
Υπάρχει το "κοχύλι" - ένα βοήθημα -  που εφαρμόζει στο στήθος και συλλέγει γάλα, αλλά και καθώς το μωρό θηλάζει από τη μια μεριά, μπορείς να βάλεις το χωνί του θήλαστρου από την άλλη και να συλλέγεις το γάλα του ρέει σχεδόν από μόνο του. Γιατί να πετάς το γάλα με τα επιθέματα στήθους εκείνη την ώρα; Θα μαζέψεις σίγουρα περισσότερα από 20ml! 
ακόμη κι αν δεν τρέχει το στήθος, εφαρμόζεις το θήλαστρο και ακολουθείς τις οδηγίες, το γάλα θα τρέξει!  Μην περιμένεις να βγάλεις 100ml για να είσαι ευχαριστημένη, όταν το μωράκι είναι ασαράντιστο πίνει μικρές ποσότητες. Αν εσύ καταφέρνεις να βγάλεις 30ml, να είσαι σίγουρη πως το μωρό πίνει το διπλό όταν θηλάζει! Μην αγχώνεσαι πως πίνει μόνο 30ml!

Αν πάλι μιλάμε για άντληση γάλακτος όταν το μωρό έχει κλείσει τον 4ο-5ο μήνα, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν... Ο θηλασμός έχει πλέον εδραιωθεί, το μωρό μπορεί πανεύκολα να διεγείρει τους γαλακτοπαραγωγούς αδένες του στήθους μέσα σε δευτερόλεπτα... Τι γίνεται όμως με το ψεύτικο μωρό, το θήλαστρο; Αν είναι τεχνολογίας δύο φάσεων, έχει και τρόπο να διεγείρει το στήθος να κατεβάσει γάλα. Αν όχι.... θες βοήθεια!!!

Δες εδώ πως να κάνεις το γάλα να κατέβει!!!



© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!