Enable JavaScript

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

Πολύ εύκολο γλυκό, ετοιμασία σε 10 λεπτά. ιδανικό για πρωινό ή και για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς!

Ευχαριστούμε την Έμμα Ζωναρίδη που μας έστειλε αυτή τη συνταγή.

Η συνταγή φτιάχνει ένα μικρό ταψί 23Χ33.
Μπορείς επίσης να την τοποθετήσεις σε μεγαλύτερο ταψί, ώστε να χωρέσει καλύτερα το φύλλο σφολιάτας και να ψηθούν καλύτερα οι άκρες.

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας 850γρ
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο γάλακτος
ζάχαρη άχνη
κανέλλα


ΧΡΟΝΟΣ

2 ώρες πριν απόψυξη τα φύλλα σφολιάτας
15 λεπτά πριν προθέρμανση φούρνου

10 λεπτά ετοιμασία μπουγάτσας
40 λεπτά ψήσιμο

ΜΕΡΙΔΕΣ
10

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Τα  δύο φύλλα σφολιάτας να είναι εκτός ψυγείου για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία τους, ώστε να μη σπάσουν κατά το άνοιγμα.

-Βάζω σε σιγανή φωτιά μια μέτρια κατσαρόλα με το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι & τις βανίλιες.

-Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί και κατεβάζω από τη φωτιά μόλις δω την πρώτη φουσκάλα. Λογικά έχει γίνει μια πηχτή κρέμα.

-Προσθέτω στην κρέμα τρεις κουταλιές βούτυρο και ανακατεύω καλά.

-Αφήνω την κρέμα να κρυώσει.

-Βουτυρώνω το ταψί με δύο κουταλιές βούτυρο, πολύ καλά.

-Απλώνω πάνω στο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας και προσέχω ώστε να είναι καλυμμένα τα πλάγια μέρη του ταψιού, ώστε να μη χυθεί η κρέμα.

-Βάζω όλη την κρέμα μέσα στο ταψί, πάνω στο φύλλο σφολιάτας. Την στρώνω ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Προσέχω ξανά να μη χυθεί απέξω.

-Διπλώνω τις άκρες της σφολιάτας που έχουν περισσέψει προς τα μέσα και τις βρέχω περιμετρικά με ελάχιστο νερό.

-Τοποθετώ το δεύτερο φύλλο σφολιάτας από πάνω και φροντίζω να κολλήσει με το κάτω φύλλο, πιέζοντας πάνω στα βρεγμένα σημεία γύρω-γύρω.

-Εάν κάποια μέρη του φύλλου περισσεύουν από το ταψί, τα διπλώνω και με την ανάποδη μεριά ενός μαχαιριού τα σπρώχνω ελαφρά προς τις άκρες του ταψιού, ώστε να είναι όλη η μπουγάτσα στο ίδιο επίπεδο.

-Ρίχνω σε σταγόνες μια κουταλιά βούτυρο στην πάνω μεριά της μπουγάτσας.



ΨΗΣΙΜΟ

Σε προθερμασμένο φούρνο 180°C  πάνω και κάτω αντίσταση, ψήνω τη μπουγάτσα για 40 λεπτά περίπου. Η μπουγάτσα είναι έτοιμη όταν έχει φουσκώσει η σφολιάτα κι έχει ροδοκοκκινίσει από πάνω.



ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

-Τρώγεται καλύτερα ζεστή, αλλά όχι καυτή.

-Κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

-Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη (με ένα σουρωτήρι/κοσκινιστήρι)

-Προσθέτω λίγη κανέλλα.
Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 
 

Σύνδεση μέλους στο Click-me.gr για Σερφάρισμα Χωρίς διαφημίσεις

TPL_BACKTOTOP

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies ώστε να παρέχει στους χρήστες της την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας συμφωνείτε με τη χρήση των εν λόγω cookies. Περισσότερα OK!