Γιατί δεν κατεβαίνει το γάλα από το στήθος;

Υπάρχουν δύο τινά... Ή δεν υπάρχει γάλα στο στήθος και για αυτό το λόγο δε βγαίνει κιόλας...
Ή γάλα υπάρχει, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις να τρέξει!

Δεν κατεβαίνει το γάλα


Δεν κατεβαίνει το γάλα;

 

Α. Για τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό...

Για να κατέβει το γάλα πιο γρήγορα όταν γεννήσεις

Τις πρώτες ώρες στο μαιευτήριο να βάζεις το μωρό να θηλάζει πολύ συχνά ώστε να βοηθήσεις το γάλα να κατέβει πιο γρήγορα. Το στήθος θα ενεργοποιηθεί και θα αρχίσει την παραγωγή γάλακτος. Αν δεν το δουλέψεις θα σκουριάσει... και μετά θα λες πως δε φτάνει το γάλα σου και δεν έχεις γάλα, και θα αναγκαστείς να δίνεις συμπλήρωμα. Με το θηλασμό δε θέλουμε να χορτάσουμε το μωρό για τις επόμενες τρεις ώρες όπως συμβαίνει με το μπιμπερό. Το χορταίνουμε ίσως για λιγότερο διάστημα. Μόλις πεινάσει το ξαναβάζουμε στο στήθος.
Επίσης σημαντική πληροφορία... Αν το στήθος σου βγάζει ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε μισή ή μια ώρα, αυτά τα 10ml όσο λίγα και να σου φαίνονται αρκούν για το νεογέννητο. Μην του δώσεις ξένο γάλα! Βάζε το μωρό στο στήθος ξανά και ξανά!



Β. Για μετά την εδραίωση του θηλασμού

Ενώ όλα έχουν ρολάρει μετά που σαράντισε το μωρό, εσύ ίσως έχεις επιστρέψει στη δουλειά, τώρα είναι πλέον πέντε μηνών..... Όλα καλά... Εκτός του ότι μια ωραία μέρα, πας όπως συνήθως να  βγάλεις γάλα με το θήλαστρο και.... δε βγαίνει σταγόνα! Ή, λάθος, βγαίνουν μόνο μερικές σταγόνες, βαριά 20-30ml... Που είναι οι παλιές εποχές, που σε 10 λεπτά αντλούσες 140ml με το ηλεκτρικό σου θήλαστρο...; Αμάν..... τι γίνεται τώρα;

Αυτό που φταίει είναι πως το θήλαστρό σου δε μπορεί να διαγείρει τους γαλακτοπαραγωγούς αδένες του στήθους. Έτσι, ρουφάει, ρουφάει, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. το ελάχιστο γάλα που βγαίνει είναι αυτό που ήδη έχει μαζευτεί στο στήθος σου μέχρι στιγμής.  Όπως ξέρουμε, με την πάροδο των μηνών, το στήθος σταματάει να έχει αποθηκευμένο γάλα, αλλά το παράγει On-demand, μονάχα τότε που θα το ζητήσει το μωρό. Το μωρό με το στοματάκι του διεγείρει το στήθος ώσπου εσύ νιώθεις το "γαργαλητό', σημάδι πως κατέβηκε το γάλα. Τότε αρχίζει και καταπίνει κιόλας!

Η ακριβή λύση στο πρόβλημα είναι είτε να αγοράσεις ένα θήλαστρο με τεχνολογία δύο φάσεων, δηλαδή φάση διέγερσης στήθους και φάση άντλησης γάλακτος.
Δες εδώ τι θήλαστρο να αγοράσεις - Οδηγίες

Όμως, η φθηνή και ...σπιτική λύση είναι στο χέρι σου!!!
Δες την εικόνα... Μπορείς να έχεις το θήλαστρο στο ένα στήθος και με το άλλο χέρι να προκαλέσεις διέγερση στους γαλακτοφόρους αδένες του στήθους, ώστε να αρχίσει να τρέχει το γάλα & να γεμίζει το μπουκάλι!
Ο αντίχειρας και ο δείκτης θα σε βοηθήσουν...


Οδηγίες - Πως να κατέβει το γάλα:

Τοποθέτησε το θήλαστρο στο ένα στήθος.
Πως να πιάσεις το άλλο στήθος για να κάνεις το γάλα να κατέβει:
Στη βάση της θηλής που ενώνεται με τη θηλαία άλω, ακούμπησε με την εσωτερική πλευρά του αντίχειρα από την πάνω μεριά. Ταυτόχρονα, ακούμπησε με το δείκτη από την κάτω μεριά της θηλαίας άλω.
Άρχισε να κάνεις ρυθμική κίνηση εμπρός-πίσω οριζοντίως στον αντίχειρά σου, ενώ ταυτόχρονα κάνεις ανάλογη ρυθμική κίνηση αντίστροφη (πίσω-εμπρός) στο δείκτη σου, τρίβοντας ακριβώς στο σημείο της βάσης της θηλής. Επανάλαβε αυτή τη διαδικασία και σε λιγότερο από μισό ή σε ένα λεπτό θα νιώσεις μια κινητικότητα μέσα και στα δύο στήθη, σα γαργαλητό, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα, όπως θες πέστο!
Αμέσως το γάλα θα αρχίσει να τρέχει στη μεριά που έχεις το θήλαστρο, μπορεί και στο στήθος που κρατάς στο χέρι σου... Αυτό ήταν... Χαλάρωσε τώρα, αυτή η μέθοδος δουλεύει πάντα και παντού, δεν πρόκειται να ξεμείνεις από γάλα!!!


Αντιμετώπιση ραγάδων στο στήθος


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!