Εύλογη η απορία σου...
Μανιακές με τα μικρόβια μαμάδες τείνουν να τη συνεχίζουν για πολύ!


Πότε να σταματήσω την αποστείρωση στα μπιμπερό - πιπίλες

Πότε να σταματήσω την αποστείρωση στα μπιμπερό - πιπίλες



Το μυστικό είναι ένα.... Αν το μωρό σου έχει ήδη αρχίσει να βάζει συνεχώς τα χεράκια του στο στόμα, αλλά και να βάζει άλλα αντικείμενα στο στόμα του, θεωρητικά η αποστείρωση δεν έχει κάποιο νόημα πλέον.

Γενικά, η αποστείρωση στα μπιμπερό και τις πιπίλες του μωρού είναι απαραίτητη για τον πρώτο καιρό μόνο, για παράδειγμα ώσπου το μωρό να σαραντίσει. Βέβαια, με την προϋπόθεση πως ότι αποστειρώνεται πρέπει να παραμένει αποστειρωμένο για όσο διάστημα το μωρό του χρησιμοποιεί! Παράδειγμα: Αποστειρώνω την πιπίλα του μωρού, του τη δίνω. Αν του φύγει από το στόμα και ακουμπήσει τα ρούχα του ή τα σεντόνια, την ξανααποστειρώνω! 

Πολλές μαμάδες επιλέγουν να αποστειρώνουν μέχρι τον τρίτο μήνα.

Πάντως μόνο εδώ στην Ελλάδα είναι όλοι σχεδόν οι παιδίατροι μανιακοί με την αποστείρωση ώσπου να πάει το μωρό έξι μηνών. Στο εξωτερικό πολλές μαμάδες δεν αποστειρώνουν καθόλου χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας στα μωρά!  Ουσιαστικά, αυτό που θα πρέπει να προσέχουν αυτοί που ασχολούνται με το μωρό είναι να πλένουν καλά τα χέρια τους πριν το πιάσουν. Το τι επικίνδυνα -καμιά φορά- μικρόβια κάθονται στα χέρια μας δεν μπορείτε να το φανταστείτε! Ειδικά αν κάποιος ήταν σε στάβλο με ζώα ή σε τουαλέτες. Προσοχή λοιπόν, γιατί τι νόημα έχει ένα αποστειρωμένο μπιμπερό ή πιπίλα, αν κάποιος το πιάσει με άπλυτα χέρια; Από το μπιμπερό θα πάνε στα ρούχα του μωρού κι απαό κει στο στόμα του πάλι!

Όπως και να'χει, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας προτού να αποφασίσετε να κόψετε την αποστείρωση στο μωρό. Αυτός γνωρίζει καλύτερα!


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!