Enable JavaScript
Κακά τα ψέμματα.... Στα μωρά που θηλάζουν από την πρώτη στιγμή κι έχουν συνηθίσει αυτή την ευχάριστη διαδικασία που αφενός ταίζονται κι αφετέρου δένονται με τη μαμά κοιτώντας την στα μάτια, κακοφαίνεται πολύ το μπιμπερό...

Κι όμως... Μετά από 40 μέρες, δυο μήνες ή τέσσερις, πολλές θηλάζουσες μητέρες πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά. Πρέπει να βγουν μια βόλτα έξω για ένα ποτό... Πρέπει να ανεξαρτητοποιηθούν, έστω και για λίγες ώρες, από το μωρό τους. Εδώ είναι απαραίτητη η χρήση του μπιμπερό!

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι μωράκια που θηλάζουν δε μπορούν να αποδεχτούν από τη μια στιγμή στην άλλη πως το υπέροχο ζεστό στήθος της μαμάς τους δε θα είναι σε αυτό το γεύμα μέσα στο στοματάκι τους, κι ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα ψυχρό πλαστικό-καουτσουκένιο ... μπιμπερό! 

Πως να πάρει το μπιμπερό ένα μωρό που θηλάζει


Οδηγίες - Πως να μάθει το μπιμπερό ένα μωρό που θηλάζει:Θέματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου ώστε να πάρει πιο εύκολα το μπιμπερό:

- Καλύτερα η μαμά να βγάλει το γάλα με το θήλαστρο και να το αφήσει σε κάποιον άλλο να ταίσει το μωρό - να μην ταίσει η ίδια. Το μωρό θα σκεφτεί - γιατί αφού η μαμά μου είναι εδώ δε με ταίζει με το στήθος της αλλά μου βάζει στο στόμα αυτό το ψεύτικο;

- Το μωρό δε θα πρέπει να πεινάει πολύ και να πλαντάζει στο κλάμα, θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία.

- Αγόρασε ένα ειδικό μπιμπερό για μωρά που θηλάζουν. Έχει διπλή - τριπλή τιμή από ένα κανονικό μπιμπερό, αλλά αξίζει τα λεφτά του. Ένα μπιμπερό για μωρά που θηλάζουν είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να λειτουργεί ακριβώς όπως το στήθος, δηλαδή: Το μωρό βάζει τη θηλή μέσα στο στόμα του όπως τη θηλή της μαμάς, με τα χειλάκια του αγκαλιάζει τη στρόγγυλη πάνω μεριά της θηλής όπως τη θηλαία άλω, και ρουφάει με τη γλώσσα ώστε να βγει το γάλα και να πιει. Αν δε ρουφήξει δε βγαίνει γάλα. Τέτοιο μπιμπερό μπορείς να αγοράσεις από την ίδια  εταιρία που βγάζει τα θήλαστρα.

- Για να μάθει το μπιμπερό, πρέπει να κάνεις συστηματικές προσπάθειες, όπως δύο φορές καθημερινά για ένα μωρό που λαμβάνει 10 γεύματα τη μέρα. Όλα είναι θέμα συνήθειας. Την πρώτη φορά θα δυσκολευτεί πολύ, θα κλάψει, στο τέλος μπορεί να το λυπηθείς και να το βάλεις στο στήθος. Όμως, την επόμενη φορά πρέπει να επιμένεις στο μπιμπερό, να μην υποκύψεις στο παραπονιάρικό του κλάμα, διαφορετικά δε θα το μάθει ποτέ αν αντιληφθεί πως αν κλαίει το βάζεις αμέσως στο στήθος. 

- Σωστή θέση για να πάρει το μπιμπερό το μωρό:
Πάρε το μωρό αγκαλιά και φρόντισε το κεφαλάκι του να είναι ελαφρώς ανασηκωμένο από το υπόλοιπο σώμα.
Να το κρατάς αγκαλιά σφιχτά, με το κεφάλι του στην εσωτερική μεριά του αγκώνα σου - να μην έχει τη δυνατότητα να το κουνάει δεξιά-αριστερά.
Να κρατάς με το άλλο χέρι το ειδικό μπιμπερό από χαμηλά, κοντά στη θηλή. 
Χάιδεψε το μαγουλάκι του μωρού ώστε να ανοίξει το στόμα του.
Βάλε προσεχτικά τη θηλή του μπιμπερό μέσα στο στόμα του μωρού, πάνω από τη γλώσσα του,και ακόμη πιο μέσα, ώστε τα χείλη του να αγκαλιάζουν την πάνω μεριά της θηλής.
Τα χειλάκια του μωρού πρέπει να είναι προς τα έξω, να αγκαλιάζουν τη θηλή τριγύρω.
Το γάλα πρέπει να γεμίζει όλη την περιοχή πίσω από τη θηλή, μέσα στο μπουκάλι.
Κούνα λίγο δεξιά αριστερά το μπιμπερό, ώστε να αντιληφθεί το μωρό την ύπαρξη της θηλής μέσα στο στόμα του και να την πιάσει.
Το μωρό πίνει γάλα αν βλέπεις αντίστοιχες κινήσεις στα χείλη και τα μάγουλά του όπως όταν θηλάζει. Επίσης, μέσα στο ειδικό μπιμπερό παρατηρείς φουσκαλίτσες και ακούς τον ήχο που βγαίνει το γάλα και καταπίνει το μωρό.

Αν δυσκολεύεσαι, δοκίμασε ακόμη:

- Ζέστανε λίγο τη θηλή του μπιμπερό μέσα σε ζεστό νερό.

- Στάξε λίγο γάλα πάνω στη θηλή.

- Κάνε βόλτες, περπάτα και μίλα στο μωρό, κάνε του αστεία ώστε να του τραβάς την προσοχή και να πιει... επιτέλους, γάλα από το μπιμπερό!


Αν δεν αγοράσεις το ειδικό μπιμπερό για μωρά που θηλάζουν, αγόρασε ένα κανονικό μπιμπερό με μια μικρή τρύπα στη θηλή, ώστε να βγαίνει λίγο λίγο το γάλα.


Καλή επιτυχία! :-)

Είναι ανήσυχο το μωρό σου;
Κλαίει χωρίς λόγο; Μήπως το μωρό έχει κολικούς;


Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 
 

Σύνδεση μέλους στο Click-me.gr για Σερφάρισμα Χωρίς διαφημίσεις

TPL_BACKTOTOP

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies ώστε να παρέχει στους χρήστες της την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας συμφωνείτε με τη χρήση των εν λόγω cookies. Περισσότερα OK!