Πολλές μητέρες που θηλάζουν αναρωτιούνται αν ο θηλασμός επηρεάζει την ικανότητά τους να ξαναμείνουν έγκυες. Γενικά, ο θηλασμός προκαλεί αμηνόρροια, δηλαδή η περίοδος δεν έρχεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στις γυναίκες που θηλάζουν τα μωρά τους. Αυτό βέβαια δεν είναι 100% σίγουρο, μπορεί σε μια γυναίκα να έρθει περίοδος ακόμη κι αν θηλάζει, μόλις σαραντίσει! Αυτό σημαίνει πως πιθανώς να μπορεί να μείνει έγκυος.

 Καθυστέρηση περιόδου & αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης



Όταν έχει γίνει ήδη γονιμοποίηση και εμφύτευση το ωαρίου στη μήτρα, ο πλακούντας αρχίζει να εκκρίνει hCG, την ορμόνη της εγκυμοσύνης. Η εμφύτευση συμβαίνει 7 μέρες περίπου μετά την ωορρηξία. Η ορμόνη hCG που μετράνε τα τεστ εγκυμοσύνης και η εξέταση αίματος χοριακής, αρχίζει να ανεβαίνει μετά την εμφύτευση. Τα σπιτικά τεστ εγκυμοσύνης  αλλά και η εξέταση αίματος μπορούν να δείξουν την  εγκυμοσύνη  ως και 14 μέρες μετά την εμφύτευση, την πρώτη εβδομάδα καθυστέρησης.

Σχετίζεται ο Θηλασμός;
Όχι, οι ορμόνες του θηλασμού δεν έχουν να κάνουν με την ένδειξη του τεστ εγκυμοσύνης  (hCG χοριακής γοναδοτροπίνης). Το τεστ εγκυμοσύνης σου βγαίνει αρνητικό γιατί πολύ απλά δεν είσαι έγκυος! Ακόμη κι αν θεωρείς πως έχεις καθυστέρηση, αυτό μπορεί να είναι απλώς ένας άστατος κύκλος, δεδομένου του ότι θηλάζεις κιόλας!


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!