Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό σαν κάκτος. Έχει τεράστιες χρήσιμες ιδιότητες και οφέλη για τον άνθρωπο.


Τι είναι η αλόη βέρα

Τα φυτά της αλόης καλλιεργούνται σε φυτείες πλέον και διατίθενται στην αγορά σε μορφή απλού φύλλου ή σε μπουκαλάκια ζελέ αλόης ή καλλυντικών. Επίσης μπορείς να τη βρεις σε πόσιμη μορφή.
Θεωρείται φυσικό φάρμακο αλλά και καλλυντικό.

Αν θέλεις μπορείς να έχεις αλόη και σε γλάστρα στο σπίτι σου. Πάντως, να θυμάσαι πως για να φτάσει η αλόη βέρα στο στάδιο που έχει περίπου 200 χρήσιμα συστατικά πρέπει το φυτό να είναι τεσσάρων χρόνων. Και νωρίτερα καλή είναι, απλά δεν είναι τόσο αποτελεσματική.


Η αλόη βέρα ενδύκνυται και για τις ραγάδες από εγκυμοσύνη ή τοπικό πάχος.Το καλύτερο, φθηνότερο και απολύτως φυσικό προϊόν αντιμετώπισης των ραγάδων δεν είναι, δυστυχώς, καμία από τις κρέμες που το υπόσχονται. Η δύναμη της αλόης βέρα τις βάζει όλες κάτω!


Τι είναι η αλόη βέρα

Θέλω να αγοράσω αλόη βέρα - τι επιλογές έχω;



ΖΕΛΕ ΑΛΟΗΣ ΑΠΟ ΦΥΛΛΟ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ

Καλύτερο και απολύτως φυσικό, ασφαλές για την εγκυμοσύνη είναι ο χυμός ζελέ από τα φρέσκα φύλλα του φυτού Αλόη Βέρα.
Το ένα φύλλο αλόης κοστίζει όχι πάνω από 5 ευρώ συνήθως και διατηρείται στο ψυγείο. Καλύτερο βέβαια είναι φρέσκο, αλλά κρατάει και στο ψυγείο κάνα μήνα.
Βγάζεις την πράσινη φλούδα και χρησιμοποιείς το διάφανο ζελέ ή τεμαχίζεις σε λεπτές φέτες το χοντρό φύλλο, σαν επιθέματα. Κρατάς τη φετούλα με το χέρι να ακουμπάει πάνω στην περιοχή της πιθανής εμφάνισης ραγάδων - ή με κόκκινες ραγάδες και κάνεις κυκλικές κινήσεις πιέζοντας, ώστε να μένει ζελέ πάνω στο δέρμα.


ΖΕΛΕ ΑΛΟΗΣ ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ

Αν δεν μπορείς για κάποιους λόγους να αγοράσεις ή να διαχειριστείς φύλλα αλόης, αγοράζεις 100% ή 99% φυσικό ζελέ αλόης βέρα εμφιαλωμένο σε μπουκαλάκι.
Το μπουκαλάκι, βέβαια, όπως αντιλαμβάνεσαι, έχει μια εργοστασιακή επεξεργασία που του αφαιρεί το 100% φυσικό, αλλά πάλι καλό είναι. Είναι πιο σταθεροποιημένο σα ζελέ, έχει κάποια συντηρητικά μέσα για να μη χαλάει και ίσως έχει και εκχύλισμα χαμομηλιού, καλέντουλας ή ελαιολάδου. Αυτά είναι βοηθητικά στη δράση της αλόης. Με το μπουκαλάκι η εφαρμογή είναι πιο εύκολη και γρήγορη, αφού τοποθετείς δυο τρεις χοντρές στάλες ζελέ αλόης και τις απλώνεις πάνω στο δέρμα.


Δες εδω πως η αλόη βέρα μπορεί να προλάβει αλλά και να αντιμετωπίσει τις ραγάδες


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!