Πως πρέπει να στείλω βιογραφικό σημείωμα

 

Πώς να στείλω το βιογραφικό σημείωμα, με email ή από κοντά;





 - Η καλύτερη επιλογή είναι να το πας αυτοπροσώπως. Αυτό γίνεται αν αναφέρουν στην αγγελία τη διεύθυνση της επιχείρησης. Γράφεις ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα, το εκτυπώνεις και το βάζεις σε ένα φάκελο.
Πάρε τηλέφωνο πρώτα, ώστε να επιβεβαιώσεις πως θα είναι εκεί ο υπεύθυνος για την πρόσληψη, σημείωσε τη διεύθυνση της εταιρείας και πήγαινε.
Αυτή η επαφή θα είναι η πρώτη, και καθοριστική για το αν θα σε καλέσουν για συνέντευξη. Ντύσου απλά και κομψά, χωρίς πολύ ντελκοτέ ή μίνι φούστα αν είσαι γυναίκα, και χωρίς πολλά αρώματα ή υπερβολικό μακιγιάζ.
- Αν η αγγελία / προκήρυξη της θέσης εργασίας αναφέρει απλώς ένα email / fax όπου περιμένουν τα βιογραφικά, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να στείλεις το email μέσω ίντερνετ και να μην πας από κοντά. Το βιογραφικό σου πρέπει να ακολουθεί αυτούς τους κανόνες, ούτως ώστε να διασφαλίσεις ότι δεν θα καταλήξει στα σκουπίδια από τα πρώτα δευτερόλεπτα, αλλά έχεις πιθανότητες για συνέντευξη.

Πως να στείλεις το βιογραφικό σου με email

Αρχικά, γράψε το όνομα του αρχείου του βιογραφικού σου στη μορφή "cv-georgiou-maria.doc", ώστε να παραπέμπει στο τι περιέχει μέσα. Βάλε τη συνοδευτική επιστολή ως το κυρίως σώμα του email. Κάνε το απλό κείμενο, άσε τη μορφοποίηση, για να είσαι σίγουρος πως όπως εμφανίζεται στο δικό σου υπολογιστή, έτσι θα το δουν και οι άλλοι.
Στοίχισέ το σε μικρές παραγράφους με αρκετά κενά διαστήματα, ώστε να είναι ευανάγνωστο.
Έτσι, θα στείλεις το βιογραφικό σου σαν επισυναπτόμενο (attachment). Ανάφερέ το αυτό μέσα στο κυρίως σώμα του email: "Επισυνάπτω το βιογραφικό μου σημείωμα"

Δες από τι email πρέπει να στείλεις το βιογραφικό σου... Ίσως χρειαστεί να φτιάξεις καινούριο email!
 
 


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!