Γιατί πρέπει να γράφεις διαφορετικό βιογραφικό για κάθε νέα θέση εργασίας;

Γιατί πρέπει να γράφεις διαφορετικό βιογραφικό για κάθε νέα θέση εργασίας;

Παρόλο που μπορεί να χρησιμοποιείς την ίδια βάση

βιογραφικού κάθε φορά που στέλνεις, είναι σωστό να το προσαρμόζεις

στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης εργασίας. 

Για παράδειγμα, εσύ μπορεί να είσαι ένας Web Developer (άτομο που φτιάχνει ιστοσελίδες), και να ψάχνεις μια οποιαδήποτε εργασία.

Πως θα γράψεις το βιογραφικό σου για τη θέση σερβιτόρου σε ένα εστιατόριο:

Τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου δεν τον νοιάζουν οι πολλές και άριστες γνώσεις υπολογιστή που έχεις, ούτε αν ξέρεις να φτιάχνεις ιστοσελίδες. Τον ενδιαφέρει να βρει ένα άτομο που θα μπορεί και θα έχει εμπειρία στη διαχείριση των πελατών, στις παραγγελίες και στο σερβίρισμα. Καθώς επίσης και στις ξένες γλώσσες, πολύ πιθανόν.
Γράψε λοιπόν ένα cv που θα του προσφέρει αυτά ακριβώς που ζητάει: Ανάφερε πως έχεις 2 χρόνια εμπειρία ως σερβιτόρος στην καφετέρια που δούλευες όταν ήσουν φοιτητής, τις γνώσεις στου στα Αγγλικά και τις άλλες ξένες γλώσσες, και επέλεξε να μην 
αναφέρεις τα πρόσφατα projects που ανέπτυξες για μια εταιρεία στο διαδίκτυο. Να θυμάσαι: η εμπειρία στη συγκεκριμένη θέση εργασάις μετράει, όχι τα έξτρα προσόντα.


Πως θα γράψεις το βιογραφικό σου για τη θέση senior Joomla Administrator σε μια διαφημιστική εταιρεία:

Φυσικά και θα παραλείψεις την προϋπηρεσία σου σαν σερβιτόρος (κανένας δε θα αξιολογήσει πως εσύ χρειάστηκε να δουλέψεις για να τα βγάλεις πέρα στις σπουδές σου). Θα εστιάσεις στο ότι πήρες πτυχίο με βαθμό 7,΄στο projects που λέγαμε, και στις εξειδικευμένες σου γνώσεις πάνω στο Joomla, φυσικά! 
 

 

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 

Ψάξε εδώ

Ψάξε σε όλο το ίντερνετ...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση

TRANSLATION