Ενοχλητικά τηλέφωνα για να κάνεις καρτοπρόγραμμα ή συμβόλαιο από εταιρείες

Για να είσαι εδώ, μάλλον κι εσένα σου έχει τύχει πολλές φορές να χτυπάει το τηλέφωνο, να το σηκώνεις...

- Τον κύριο τάδε, παρακαλώ... ή -Την κυρία τάδε παρακαλώ...
-Ο ίδιος! ή Η ίδια!
- Ονομάζομαι τάδε τάδε... Από την τάδε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας τηλεφωνώ. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η κλήση μας καταγράφεται. Σας τηλεφώνησα για να σας ενημερώσω για μια σούπερ προσφορά που είναι αποκλειστικά για εσάς που έχετε το καρτοκινητό 69ΧΧΧ ΧΧΧ ΧΧΧ. Σωστά, αυτό το κινητό τηλέφωνο δεν έχετε;
- Ναι, αυτό έχω. Αλλά...

@#!$ Σε διακόπτει προτού ολοκληρώσεις τη φράση σου.
Φραγή εισερχόμενων κλήσεων για ενοχλητικά τηλέφωνα από εταιρείες

Γιατί δεν θέλω να με παίρνει τηλέφωνο η κάθε εταιρεία στο κινητό μου!

Τι μπορεί να ήθελες να πεις κι εσύ ο χριστιανός; ...

Ότι είσαι στη δουλειά σου και δεν είναι κατάλληλη στιγμή.
Ότι είσαι στο σχολείο και θα σου πάρουν το κινητό.
Ότι θα τρακάρεις αν συνεχίσει να σου μιλάει και σε εκνευρίσει.
Ότι κοιμάσαι.
Ότι είσαι στην τουαλέτα.
Ότι προσπαθείς να ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου και δεν μπορείς μόνο με το ένα χέρι.
Ότι το κρατάς το νεογέννητό σου μωρό και θα σου πέσει.
Ότι είσαι στο σούπερμάρκετ και θα ξεχάσεις τα μισά πράγματα.
Ότι απλά δεν σου περισσεύει ούτε 1 ευρώ παραπάνω για να το γυρίσεις σε καρτοπρόγραμμα...
Ότι είσαι άνεργος και δεν θα μπορείς να τους πληρώνεις το συμβόλαιο και μετά αυτοί οι ίδιοι θα σε ξαναπαίρνουν τηλέφωνο αν το αφήσεις απλήρωτο.
Ότι σε έχουν πρήξει με τις δήθεν προσφορές τους.
Ότι, δεν φταις εσύ, κοπέλα μου, εσύ 300 ευρώ το μήνα συν μπόνους από όσους καταφέρεις να πείσεις να κάνουν καρτοπρόγραμμα θα πάρεις, να ταίσεις το παιδί σου ή να πληρώσεις το νοίκι σου. Αλλά, εγώ, εγώ τι σου φταίω; Εγώ, τι σου φταίω, που με καλείς στον ιδιωτικό μου αριθμό, που δεν τον έχω δώσει ούτε στον γείτονα, να με πρήξεις πρωί πρωί; Τι φταίω εγώ που σε ακούει ο διευθυντής σου και γρυλίζει σαν λυσσασμένο σκυλί αν αργήσεις να πεις τα λόγια σου και δεν προλάβεις να πάρεις τον επόμενο ...πελάτη;
Ότι απλά, αν κάποτε θελήσεις να αλλάξεις το πακέτο σου, το καρτοκινητό σου σε καρτοπρόγραμμα, το καρτοκινητό σου σε συμβόλαιο, απλά θα τους πάρεις ΕΣΥ τηλέφωνο ή θα πάς σε ένα κατάστημα ώστε να κάνεις αυτό που θέλεις ΕΣΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΙΕΣΗ!!!


Τι λένε άλλοι ...άτυχοι συνδρομητές που τους παίρνουν τηλέφωνο και τους ενοχλούν οι τηλεφωνήτριες

Άλλα σχόλια από το white-pages.gr για ενοχλητικούς έως επικίνδυνους αριθμούς που καλούν από όλες τις εταιρείες, ώστε να σε πείσουν ότι είναι η σούπερ ευκαιρία που περίμενες για να δεσμευτείς με καρτοκινητό, βρέξει χιονίσει...
Σχόλια για γέλια και για κλάμματα...
"8.30 το πρωί με πήραν σήμερα. Έχω μπλοκάρει άπειρους αριθμούς της Vodafone. Απ' τα άλλα σχόλια βλέπω πως και πάλι αυτοί είναι. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους άλλα ας παίρνουν τουλάχιστον μετά τις 10, όχι μεσημέρια, εννοείται. Πραγματικά έχω τσακωθεί με κάποιον που του έλεγα είμαι χρονίως πάσχουσα και γι' αυτο μακροχρόνια άνεργη και δε μπορώ ν δεσμευτώ σε καρτοκινητό. Και επέμενε ότι, "Εγώ βλέπω ότι κάθε μήνα βάζετε κάρτα όμως, άρα μπορείτε αντί για κάρτα να δίνεις 2 ευρώ παραπάνω να έχεις τα διπλά λεπτά.". "Μα ένας καφές είναι...", έλεγε. Κι ας του απάντησα ότι ούτε καφέ πίνω γιατί δεν περισσεύουν ούτε 2 ευρώ. Απαράδεκτη η ομάδα προώθησης. Εκείνη την περίοδο πραγματικά ήθελα να φύγω από την εταιρεία μόνο γι αυτές τις ατάκες που άκουσα."
"ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΡΙΑ ΤΗΣ VODAFONE. ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΩΓΗ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΕΒΡΙΣΕ."
"Πρώτη φορά στη ζωή μου απειλώ "άνθρωπο" τηλεφωνικά.... Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο... Καταγγελία χθες!!!!!?"
...καταγγελία την επόμενη φορά!"
"Mε κάλεσαν σήμερα 14 φορές αν και τους έχω αποκλείσει!"
"Λογω αυτών των τηλεφωνημάτων μου κατέσχεσαν το τηλέφωνο στο σχολείο. Την τύχη τους και τα κ@λοπακέτα τους!"
"Σε φτάνουν στο σημείο να θέλεις να πετάξεις το κινητό στον τοίχο. Απίστευτα ενοχλητικοί, ξεπερνούν τα όρια της γαϊδουριάς."
"Ρε την παλεύετε; Σας λέω "δεν ενδιαφέρομαι" και συνεχίζεις την πάρλα; 30ε για απεριόριστη ομιλία 600 μηνύματα και 12 gb; Και με παίρνετε 5 φορές; Άϊ στο διάολο έχουμε και δουλειές..."
"Είναι επικίνδυνοι για το νευρικό σύστημα. Ακόμα κι αν με ενδιέφερε η προσφορά τους, θα την απέρριπτα μόνο και μόνο εξαιτίας της αφόρητα ενοχλητικής επιμονής τους. Ιδέα από μάρκετινγκ, ρε γίδια;"
"σκαμ"
"! Μην το σηκώνετε ποτέ! Αν δεν το σηκώνετε, είναι η πιο μεγάλη ήττα για αυτούς! Και φυσικά τηλέφωνα διαμαρτυρίας στη Vodafone που ειναι η μαμά εταιρεία αυτων των αλητήριων."
"ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ!"
"Μπλοκ μονο.-"
"Κάντε Αναφορά"
"scammers"
"Με έπαιρναν πάνω από 10 φορές την ημέρα. Επειδή δεν είμαι από τους ανθρώπους που βρίζω... στο τελευταίο τηλέφωνο το σήκωσα με περίσσια χάρη και ευγένεια... Λέω:
-Δικηγορικό γραφείο Παπαϊωάννου, πώς μπορούμε να σας βοήθησουμε;
-Τουτ....τουτ.....τουτ.....τουτ...
-Ναι, ναι;;; Είστε ακόμη εκείείείείεί; Ναιιιιιιι παρακαλώώώώώώ;;;;
Περιμένω να ξαναπάρουν. Αυτή τη φορά θα συστηθώ σαν WONDER WOMAN!!!"
"Εμενα μου συστήθηκαν απο δικηγορικό γραφείο για οφειλή 236 ευρώ. Τώρα ζητάν τα ρέστα για μια υπηρεσία που ποτέ δεν χρησιμοποίησα και έφταιγε η Wind."
"Άκρως επικίνδυνος αριθμός, να επέμβει η δίωξη."
"Μεγάλη πιθανότητα απάτης! Προσοχή!!"
"Υποτίθεται ότι ήταν υπάλληλος της Cosmote και μου έκανε μια νέα προσφορά στα 16 ευρώ/μήνα για το καρτοκινητό μου. Η τιμή που προσέφερε ήταν πολύ πιο ακριβή από αυτή της αγοράς. Υποτίθεται ότι αυτή η αυξημένη τιμή ήταν ευκαιρία γιατί θα ήταν κλειδωμένη και θα με προστάτευε από επερχόμενες αυξήσεις της κινητής τηλεφωνίας. Εριστική όταν της εξήγησα ότι δεν ενδιαφέρομαι."
"Παίρνουν τηλέφωνο συνέχεια!! Αρκετά ενοχλητικοί."
"Ανέφεραν στο γιο μου οτι είναι απο την Cosmote και του πηραν τα στοιχεία του για να στείλουν προσφορά. Επικοινώνησα με την διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος οπου ενημερώθηκα οτι μπορεί να τους καταγγείλει εντός τριών μηνών αναφέροντας το γεγονός της βεβιασμένης αποκομιδής προσωπικών στοιχείων. Θα δώσει τον αριθμό που τον πήραν, την ημέρα και ώρα του τηλεφωνήματος και τα στοιχεία που του πήραν. Η υπόθεση θα ερευνηθεί προκειμένου να διαβιβασθεί στον εισαγγελέα που θα ασκήσει μήνυση στους εμπλεκόμενους. Μπορούμε, επίσης, μετά, να προβούμε σε απαίτηση αποζημίωσης με την άσκηση αστικής ευθύνης και ενδεχομένως κατάσχεση, εφόσον δεν πληρώνουν..." "Απαγορεύεται από το άρθρο 11 του Ν. 3471/2006 η διενέργεια διαφημιστικών κλήσεων προς τηλεφωνικούς αριθμούς που είναι ενταγμένοι στο ΜΗΤΡΩΟ 11. Είναι πολύ απλό να ενταχθεί κάποιος στο ΜΗΤΡΩΟ 11: Επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΟΧΟΥ και δηλώστε τους ότι θέλετε να εντάξετε τον αριθμό σας στο ΜΗΤΡΩΟ 11 για να μην λαμβάνετε διαφημιστικές κλήσεις. Μετά από 30 μέρες, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ διαφημιστική κλήση λάβετε στον αριθμό σας είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΦΡΑΓΗ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ


Η κάθε εταιρεία τηλεφωνίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα (Vodafone - Βόνταφον, Wind - Γουίντ, Cosmote - Κοσμοτέ, Nova - Νόβα, και άλλες) τηρεί ένα ειδικό κατάλογο που ονομάζεται «Μητρώο του άρθρου 11». Σε αυτό τον κατάλογο γράφονται όσοι συνδρομητές δεν επιθυμούν να τους τηλεφωνούν οι κοπέλες που εργάζονται τηλεφωνώντας στον κόσμο και προωθώντας τα ακριβότερα πακέτα τηλεπικοινωνιών (χρόνου ομιλίας, SMS, MMS, gb INTERNET) με δέσμευση.

Οπότε, η λύση για να μην σε ξαναενοχλήσουν ούτε πρωί, ούτε βράδυ, ούτε ποτέ... είναι μια από τις παρακάτω:
Απλά, πρέπει να ζητήσεις από την εταιρεία που σου παρέχει τον δικό σου αριθμό στο κινητό (αυτήν που πληρώνεις βάζοντας κάρτα ή με λογαριασμό συμβολαίου) να σε βάλει στο Μητρώο 11.

1. Μέσω της εφαρμογής στο κινητό της κάθε εταιρείας.
2. Να τηλεφωνήσεις στην εξυπηρέτηση πελατών.
3. Να πας σε κατάστημα Vodafone / Wind / Cosmote / Nova / κτλ.
4. Να στείλεις e-mail στην διεύθυνση: data privacy με θέμα "Ένταξη/Απένταξη στο Μητρώο 11", και θα πρέπει να αναφέρεις τα στοιχεία της συνδρομής (ονοματεπώνυμο, αριθμός ΑΤ, Δ/νση, ΑΦΜ), να επισυνάψεις φωτοτυπία της Αστυνομικής ταυτότητας και να επιλέξεις μία από τις παρακάτω επιλογές (α) Επικοινωνία μόνο από την δική μου εταιρεία τηλεπικοινωνιών (αυτή που είσαι ήδη συνδρομητής), (β) Επικοινωνία από όλους, (γ) Επικοινωνία από κανέναν.

Η ολοκλήρωση της εξαίρεσης του συνδρομητή από προωθητικές ενέργειες υλοποιείται εντός 30 ημερολογιακών ημερών.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ


Καθένας που ενοχλείται, πρέπει να κάνει καταγγελία και να μπει τέλος σε όλες αυτές τις παράνομες πρακτικές. Διαδώστε αυτό το μήνυμα για να ενημερώνονται όλοι όσοι πέφτουν θύματα παράνομων πρακτικών.
Αν σου κάνουν διαφημιστικό τηλεφώνημα μετά τις 30 μέρες που ζήτησες να ενταχθείς στο Μητρώο 11, κάνε αμέσως καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Είναι πολύ εύκολο και ανέξοδο: Στην καταγγελία σου να αναφέρεις τον αριθμό που σε κάλεσε, το όνομα της διαφημιζόμενης εταιρείας, την ημέρα και ώρα της κλήσης, το όνομα του υπαλλήλου (είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν ονοματεπώνυμο, αλλιώς υπάρχει παράβαση του Νόμου και να το αναφέρεις στην καταγγελία σου ότι αρνήθηκε να σου πει το όνομά του ή ότι σου έκλεισε το τηλέφωνο όταν ζήτησες να σου πει το όνομά του), και το ότι ο δικός σου αριθμός που κλήθηκε είναι καταχωρημένος από συγκεκριμένη ημερομηνία στο ΜΗΤΡΩΟ 11. Κάνε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πατώντας εδώ www.dpa.gr.
Θα πρέπει να συνδεθείς μέσω taxisnet και να συμπληρώσεις την ηλεκτρονική φόρμα καταγγελίας στην ενότητα "Υποβολή Καταγγελίας".


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!