ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Τώρα που πλέον η εγγραφή στο σύστημα του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) είναι μια απλή διαδικασία που γίνεται από τον υπολογιστή σου ή ακόμη και το κινητό σου, αναρωτιέσαι πώς θα μπορούσες να μάθεις αν εγκρίθηκε το ταμείο και πότε θα πληρωθείς τα χρήματα.

Πώς θα μάθω αν εγκρίθηκε το ταμείο ανεργίας
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)


-  Πας στο www.dypa.gov.gr.
Πατάς στο μενού στην πάνω μεριά το "e-Υπηρεσίες".
Έπειτα, πατάς το κουμπί δεξιά "Είσοδος Χρήστη στο Σύστημα".

- Συνδέεσαι με τα στοιχεία από την εγγραφή σου, το Ονομασία Χρήστη (username) και  Συνθηματικό Χρήστη (password).
 
Αν δεν έχεις κάνει εγγραφή στο σύστημα του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) δες εδώ οδηγίες πως να εγγραφείς.

Διαφορετικά, θα χρειαστείς τα στοιχεία πρόσβασης στο site taxisnet της εφορίας και τον ΑΜΚΑ σου. Αν δεν τα έχεις, ρώτα το λογιστή σου να σου δώσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password). Απλά, πάτα το μπλε λινκ αποκάτω, "Σύνδεση στο Σύστημα μέσω πιστοποίησης από την ΑΑΔΕ" και βάλε τα στοιχεία σου για να συνδεθείς.
(Βήματα: 1. Κουμπί "Είσοδος στη ΑΑΔΕ"    2. Στοιχεία    3. Είσοδος    4. Εξουσιοδότηση    5. ΑΜΚΑ  (Πώς βρίσκω τον ΑΜΚΑ μου;)  6. Συνέχεια)

- Στη σελίδα που θα δεις, πατάς πάνω δεξιά το μπλε λινκ "Αιτήσεις".

- Σε αυτή τη σελίδα θα δεις όλες τις αιτήσεις σου προς τον ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), (Καταγεγραμμένες Αιτήσεις) και στην πάνω μεριά την πιο πρόσφατη, δηλαδή την αίτηση για το ταμείο ανεργίας, με την περιγραφή "ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ".
- Στη στήλη "Τρέχουσα κατάσταση", αν ακόμη δεν έχει ελεγθεί η αίτησή σου για το ταμείο ανεργίας, θα βρεις την ένδειξη "ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ". Αν όντως έχει ελεγθεί από τον ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), θα δεις την ένδειξη "ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ".

Αν το επίδομα έχει εγκριθεί, τις επόμενες μέρες θα δεις στην ενότητα "Πληρωμές" την ένδειξη "ΠΙΣΤΩΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ" δπίπλα στο ποσό σε ευρώ που έχει εγκριθεί για να πληρωθείς τον επόμενο μήνα.

Η διαδικασία επεξεργασίας της αίτησης από το αρμόδιο γραφείο του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) απαιτεί περίπου 1 ολόκληρο μήνα από τη μέρα που έκανες την αίτηση για τακτική επιδότηση ανεργίας. 

 


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!