Τι είναι το Google Drive


Το Google Drive είναι μια δωρεάν υπηρεσία από την Google, η οποία επιτρέπει να αποθηκεύεις αρχεία online και να έχεις πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε με τη χρήση του cloud, από οποιαδήποτε συσκευή, laptop, tablet, κινητό τηλέφωνο ή σταθερό υπολογιστή. Το Google Drive δίνει επίσης πρόσβαση σε δωρεάν εφαρμογές web για τη δημιουργία εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων, παρουσιάσεων και άλλων.
Το Google Drive είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud που είναι διαθέσιμες σήμερα και προσφέρει 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Επειδή τα αρχεία μπορείς να τα προσπελάσεις από οποιονδήποτε υπολογιστή με σύνδεση στο Internet, το Drive εξαλείφει την ανάγκη αποστολής μηνυμάτων email ή αποθήκευσης ενός αρχείου σε ένα USB.
Και επειδή το Drive επιτρέπει να μοιράζεσαι αρχεία, η συνεργασία με άλλους γίνεται πολύ πιο εύκολη. 
 

Τι αρχεία μπορώ να αποθηκεύσω στο Google Drive


Το Google Drive δεν αποθηκεύει απλά τα αρχεία, αλλά σου επιτρέπει επίσης να δημιουργείς, να μοιράζεσαι και να διαχειρίζεσαι έγγραφα με τις δικές του εφαρμογές. Εάν ξέρεις  να χρησιμοποιείς το Microsoft Office, οι εφαρμογές του  Google Drive είναι παρόμοιες. Για παράδειγμα, οι τύποι αρχείων είναι παρόμοιοι με τα αρχεία που μπορούν να δημιουργηθούν με διάφορα προγράμματα του Microsoft Office. 
Έγγραφα: Για τη σύνταξη επιστολών, φυλλαδίων, δοκιμίων και άλλων αρχείων κειμένου (παρόμοια με τα έγγραφα του Microsoft Word)
Υπολογιστικά φύλλα: Για την αποθήκευση και την οργάνωση πληροφοριών (παρόμοια με τα βιβλία εργασίας του Microsoft Excel)
Παρουσιάσεις: Για τη δημιουργία μιας επίδειξης με διαφάνειες (slideshow) (παρόμοια με τις παρουσιάσεις του Microsoft PowerPoint)
Φόρμες: Για συλλογή και οργάνωση δεδομένων
Σχέδια: Για τη δημιουργία απλών διανυσματικών γραφικών ή διαγραμμάτων
 

Πώς φτιάχνω φάκελο στο Google Drive

Συνδέομαι στο Google drive από εδώ: https://drive.google.com

Φτιάχνω ένα φάκελο πχ. "ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ". Για να τον φτιάξω κάνω δεξί κλικ στο λευκό κενό της οθόνης και έπειτα επιλέγω από το μενού που θα εμφανιστεί "Νέος Φάκελος". Το ίδιο γίνεται και από το κουμπί "+Νέο+, πάνω αριστερά.

Πατάω διπλό κλικ στο φάκελο και μπαίνω μέσα, για να ανεβάσω εκεί όποιο αρχείο θέλω.
 
Πώς αποθηκεύω αρχεία μέσω Google Drive

Πώς αποθηκεύω αρχεία στο Google Drive

Για να ανεβάσω ένα νέο αρχείο, κάνω δεξί κλικ στο λευκό κενό της οθόνης και έπειτα επιλέγω από το μενού που θα εμφανιστεί "Μεταφόρτωση Αρχείων". Το ίδιο γίνεται και από το κουμπί "+Νέο+, πάνω αριστερά.

Επιλέγω από τον υπολογιστή μου το αρχείο που θέλω και το ανεβάζω.

 

Πώς κάνω κοινή χρήση και αποστολή αρχείων μέσω Google Drive 

Το αρχείο που θέλεις να μοιραστείς με κάποιον άλλο πρέπει να έχει ανέβει ήδη στο Google Drive.
Το πατάς διπλό κλικ και έπειτα, πάνω δεξιά από τις 3 τελίτσες επιλέγεις "Κοινή χρήση".
Παρακάτω, εμφανίζεται  η Λήψη συνδέσμου και πατάς το κουμπί "Αλλαγή".
Έπειτα, επιλέγεις "Μόνο όσοι έχουν το σύνδεσμο".
Τέλος, πατάς "Αντιγραφή Συνδέσμου".
Τώρα, έχεις αντιγραμμένο στο πρόχειρο το λινκ του αρχείου. Είναι της μορφής "https://drive.google.com/file/d/19xiZEC6YU_vnCfNIOJ0aTPgVr8Ktj_op/view?usp=sharing"
Ανοίγεις νέο μήνυμα email καικάνεις Επικόλληση το λινκ. Στέλνεις αυτό το email σε αυτόν που θέλεις να πάρει το αρχείο σου.
Μόλις ο παραλήπτης πάρει το email και πατήσει το  λινκ, μπορεί να κατεβάσει το αρχείο σου.


Πώς στέλνω μεγάλα αρχεία μέσω Google Drive


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!