Πώς να μπω στο Booking


μας ρωτάνε πολλοί φίλοι του Click-me.gr τώρα το καλοκαίρι,  αφού έχουν κάποιο σπίτι στην πόλη, στην παραλία ή στο χωριό και λένε να το ενοικιάσουν σε κάνα Έλληνα ή τουρίστα.

Τι να πεις, από τη μια πλευρά δίκιο έχουν, γιατί να μην εκμεταλλευτούν το ακίνητό τους, να τους φέρνει έσοδα και όχι μόνο έξοδα; Έτσι όπως φορολογούνται οι περιουσίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, μας έχουν φέρει στο αμήν, λες, αξίζει τελικά να έχεις παραπάνω από ένα διαμέρισμα ή όχι;

Από την άλλη, όμως, δίκιο έχουν και οι συνάνθρωποί μας που δεν έχουν δικό τους σπίτι και ζητάνε να ενοικιάσουν κάποιο μακροπρόθεσμα  για να στεγαστούν, και δε βρίσκουν σε μια λογική τιμή... Καθώς όλα τα σπίτια, πλέον, όχι μόνο τα παραθαλάσσια αλλά και αυτά στην πόλη ή στο βουνό,  είναι εγγεγραμμένα στο Booking και στο Airbnb, με τους ιδιοκτήτες τους να είναι ευχαριστημένοι κάνοντας τους ξενοδόχους για 3 μήνες το καλοκαίρι, βγάζοντας διπλάσια χρήματα απ'ότι αν το νοίκιαζαν το ακίνητο όλο το χρόνο σε κάποιον.


Πως να μπω στο Booking

 

Θέλω να νοικιάζω με τη μέρα το διαμέρισμά μου στο Booking

Ας πάμε στο ψητό, όμως... Εσύ έχεις ένα διαμέρισμα ή μερικά διαμερίσματα και θέλεις να τα νοικιάζεις με τη μέρα. Δεν  διαθέτεις, λοιπόν, μια τεράστια ξενοδοχειακή μονάδα, οπότε δεν έχεις περίσσεια χρήματα για να το διαφημίσεις, αλλά και πώς να το διαφημίσεις, θα δώσεις περισσότερα λεφτά από αυτά που θα βγάλεις... Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος στον ξενοδοχειακό κλάδο!

 

Τι είδους ακίνητο μπορείς να βάλεις στη Booking.com

 

Τι κερδίζεις αν γραφτείς στο Booking.com

Θα μάθει, χωρίς υπερβολές,  όλος ο πλανήτης για το σπίτι που νοικιάζεις, καθώς:

- Η Booking.com ανήκει στις 80 ιστοσελίδες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως, τουτέστιν εκατομμύρια επισκέψεις κάθε μέρα από ανθρώπους που ψάχνουν κατάλυμα για να μείνουν. 

- Από τα τόσα εκατομμύρια επισκέπτες που μπαίνουν και ψάχνουν στο Booking.com, πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες κάνουν κράτηση κάθε μέρα!
 
- Η Booking.com θα εμφανίζει το ακίνητό σου μαζί με όλα τα άλλα, διάσημα και μη ξενοδοχεία ή μικρά διαμερίσματα, ισότιμα, ανάλογα με την τιμή και την περιοχή που βρίσκεται.

- Η Booking.com θα πληρώνει για να διαφημίζεται το διαμέρισμά σου στις διαφημίσεις της Google, του Facebook, Instagram κτλ χωρίς να κουνήσεις το δαχτυλάκι σου και το σημαντικότερο, χωρίς να βάλεις το χέρι στην τσέπη!

- Η Booking.com είναι αρκετά διάσημη ώστε να συνεργάζεται με πολλά ταξιδιωτικά γραφεία, ώστε τελικά όποιος ψάχνει που να μείνει στις διακοπές του να είναι σχεδόν αδύνατον να μην ψάξει στις ιστοσελίδες της! 

- Η Booking.com υπάρχει μεταφρασμένη σε 43 διαφορετικές γλώσσες, ώστε να μπορούν να τη διαβάζουν όλοι.

- Η Booking.com έχει γραφεία στην Ελλάδα, που μιλούν Ελληνικά, και μπορείς να συνεννοηθείς αν προκύψει κάτι!
Δες εδώ σχετικά με την επικοινωνία και τα τηλέφωνα της Booking στην Ελλάδα.

 

Πόσο θα σου κοστίσει η εγγραφή στο Booking.com 


Ε, κάτι θα πρέπει να πληρώσεις για όλα τα παραπάνω.
Τα καλά νέα είναι πως δε θα πληρώσεις ποτέ προκαταβολικά! 
Η εγγραφή στο Booking.com είναι δωρεάν, όσα διαμερίσματα κι αν έχεις για ενοικίαση.

 

Τι προμήθεια κρατάει η  Booking.com 


Αυτό που θα πληρώσεις, είναι μόνο για τις κρατήσεις που θα έχεις ήδη πληρωθεί εσύ.
Δηλαδή, αν νοικιάζεις το διαμέρισμα και σου έρθει μια κράτηση μια νύχτα με κόστος 30 ευρώ, θα έρθει ο πελάτης, θα μείνει, θα σε πληρώσει 30 ευρώ και τέλος του μήνα θα έρθει το τιμολόγιο από τη Booking.com που θα σου ζητάει ένα ποσοστό από τα 30 ευρώ που κέρδισες, της τάξης του 15% περίπου, αναλόγως περιοχής. 
Δηλαδή, θα πληρώσεις περίπου  4,5 ευρώ, και τα 30-4,5=25,5 ευρώ θα μείνουν στην τσέπη σου! 

Κι αν είναι νοικιασμένο κάθε μέρα, 25,5*30 μέρες το μήνα =765 ευρώ, ένας κανονικός μισθός δηλαδή! 

Όπως και να το κάνεις, καλά είναι, αφού αν δεν τον νοίκιαζες καθόλου το άδειο διαμέρισμα, μόνο φόρους και λογαριασμούς θα πλήρωνες... 

Το θέμα της φορολογίας των καθαρών κερδών σου από το Ελληνικό κράτος αλλά και των δημοτικών τελών  είναι άλλη παράγραφος, θα πρέπει να το δεις με το λογιστή σου...
 

Τι πρέπει να έχεις για να καταχωρήσεις το ακίνητό σου στη Booking.com


Πρέπει να έχεις τα εξής:
- Κατάλληλο κείμενο, που να παρουσιάζει το ακίνητό σου στους επισκέπτες. Πάρε ιδέες από άλλα ακίνητα/διαμερίσματα του ίδιου τύπου.
- Κατάλληλες, καλύτερα άριστες φωτογραφίες. Ξέρεις, μια καλή λήψη μπορεί να απογειώσει την καταχώρησή σου και να έχεις πολλές κρατήσεις, ενώ ένα ωραίο διαμέρισμα με χάλια φωτογραφίες κανείς δε θα το προτιμήσει.
- Να σκεφτείς την τιμή που θα το ενοικιάζεις κάθε βραδιά, κοίτα, ειδικά για αρχή, να είναι φτηνό για να πιάσεις πελατεία!
- Να σκεφτείς την πολιτική κράτησης, πολιτική ακύρωσης κτλ, όλα αυτά που θα σου ζητήσει η φόρμα εγγραφής στη Booking.com.

 
Αν θες να μη σου κρατήσουν προμήθεια περίπου 15% για τις 5 πρώτες κρατήσεις που θα σου κάνουν οι πελάτες, είσαι τυχερός καθώς τρέχει μια διαφημιστική προσφορά της Booking.com εδώ και μερικούς μήνες και διαφημίζει πως αν κάνεις άμεσα εγγραφή με το διαμέρισμά σου, ή ότι έχεις τελοσπάντων, θα σου χαρίσει τις 5 πρώτες προμήθειες, τουτέστιν  κερδίζεις από 20 ευρώ και πάνω! 


Δες εδώ βήμα βήμα και με βίντεο πώς να μπεις στη Booking.com

Κάνε κλικ εδώ και μπορείς να γραφτείς στη Booking.com ώστε να καταχωρήσεις το διαμέρισμα που διαθέτεις.


ΠΡΟΣΟΧΗ! 


- Αν πατήσεις το παραπάνω λινκ  πρέπει να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου μέσα σε 1 μήνα!

- Βάλε ωραίες φωτογραφίες για να τραβήξουν κόσμο να κάνει κράτηση στο διαμέρισμά σου μέσα στους πρώτους 3 μήνες.
Πρέπει να έχεις τουλάχιστον μια κράτηση σε 3 μήνες από την ημερομηνία καταχώρησης -οπότε επέλεξε να κάνεις την εγγραφή σου κατάλληλη εποχή, αν έχεις κάποιο παραθαλάσσιο ή χειμωνικό κατάλυμα.
Αν είναι διαμέρισμα πόλης, λογικά θα έχεις κρατήσεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Αλλά αν έχεις κάτι κοντά σε θάλασσα, μην κάνεις εγγραφή καταχείμωνο για ένα διαμέρισμα στην παραλία... Περίμενε να έρθει η άνοιξη να είναι κοντά το καλοκαίρι, καλύτερα!
 

 

 

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 

Ψάξε εδώ

Ψάξε σε όλο το ίντερνετ...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση

TRANSLATION