Enable JavaScript

Πως κάνω αίτηση για το στεγαστικό επίδομα


Για να κάνεις αίτηση για το στεγαστικό επίδομα που άρχισε πάλι να δίνεται στα πιο φτωχά νοικοκυριά από το 2019, πρέπει να πληροίς κάποιες προϋποθέσεις.
Δες εδώ ποιοι δικαιούνται επίδομα στέγασης.

 

Ποιος κάνει την αίτηση για το επίδομα ενοικίου ή στεγαστικού δανείουΤην αίτηση για το επίδομα στέγασης την κάνει με τα στοιχεία του το άτομο που στο όνομά του έχει γίνει το μισθωτήριο συμβόλαιο για τη  μίσθωση της κύριας κατοικίας.
Αν, λοιπό, το συμβόλαιο έχει γίνει στο όνομα του άντρα σου, με τα στοιχεία του άντρα σου πρέπει να γίνει η αίτηση για το στεγαστικό επίδομα.

  Πως κάνω αίτηση για το στεγαστικό επίδομα

Διαδικασία για να κάνεις αίτηση ηλεκτρονικά για το επίδομα στέγασης


1) Πας στην ιστοσελίδα του στεγαστικού επιδόματος, εδώ.

2) Επιλέγεις  το κουμπί "ΠΟΛΙΤΕΣ".

3) Έπειτα επιλέγεις "Είσοδος".

4) Επιλέγεις το κουμπί "Συνέχεια στο TAXISnet".

5) Επιλέγεις "Έγκριση" και πατάς το κουμπί "Αποστολή".

5) Συνδέεσαι με τα στοιχεία που έχεις για το taxisnet. (Αν δεν τα ξέρεις, τα ξέρει ο λογιστής σου σίγουρα!)

6) Στην επόμενη σελίδα με τίτλο "Το TaxisNet σας πιστοποίησε, εισάγετε τον ΑΜΚΑ σας για είσοδο", διαβάζεις προσκετικά τα "ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ" και "ΒΕΒΑΙΩΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ:" και έπειτα καταχωρείς στην κάτω μεριά τον ΑΜΚΑ σου. Ο ΑΦΜ είναι προσυμπληρωμένος από το σύστημα.

7) Πατάς το κουμπί "Νέα Αίτηση".

8) Εκεί που λέει "Όροι και Προϋποθέσεις" διαβάζεις και συμφωνείς τσεκάρωντας "ΝΑΙ" Συμφωνώ και Αποδέχομαι.

9) Γράφεις τον αριθμό του συμβολαίου σου από το taxisnet, εκεί που λέει "ΑΡ.ΔΗΛΩΣΗΣ".
 Προσοχή, δες στην πάνω μεριά που βγάζει μήνυμα, θα πρέπει να βάλεις αριθμό μισθωτηρίου το οποίο να είναι ενεργό σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Τα στοιχεία του συμβολαίου συμπληρώνονται αυτόματα από το σύστημα, όπως το ενοίκιο και η διάρκεια μίσθωσης.

10) Έπειτα, πρέπει να συμπληρώσεις το email σου, τον αριθμό του κινητού σου και τον αριθμό IBAN της τράπεζας που θα πληρώνεσαι το επίδομα στέγασης κάθε μήνα.

11) Κάτω κάτω που λέει "Σύνθεση νοικοκυριού", θα πρέπει να πατήσεις "Επεξεργασία" και να συμπληρώσεις για κάθε ενήλικο μέλος του νοικοκυριού κάποια στοιχεία, όπως Οικογενειακή κατάσταση, Εργασιακή κατάσταση, Επίπεδο Εκπαίδευσης ή/και Βαθμός αναπηρίας.
Σε κάθε μέλος, αφού συμπληρώσεις τα παραπάνω στοιχεία, πατάς "Αποθήκευση" και "Επιστροφή στην Αίτηση".

12) Αν κάποιο μέλος του νοικοκυριού είναι ενήλικο (πχ η γυναίκα σου) και στη στήλη "Κατάσταση" αναφέρει "Απαιτείται Συναίνεση", θα πρέπει να μπει με τους δικούς του κωδικούς taxisnet στην ίδια ιστοσελίδα www.epidomastegasis.gr, αφού συνδεθεί να πατήσει το κουμπί "Συναινώ" και ξανά όταν ρωτήσει το παραθυράκι "Συναινείτε στη γνωστοποίηση των απαιτούμενων φορολογικών στοιχείων σας στον επικεφαλής του νοικοκυριού που σας φιλοξενεί και στις αυτόματες διασταυρώσεις που απαιτούνται από το σύστημα;" το κουμπί "Ναι, Συναινώ."

13) Αν είσαι έτοιμος και τα έχεις συμπληρώσει όλα, πατάς "Αποθήκευση"->"Έλεγχος και Αποθήκευση".

14) Κοιτάς κάτω κάτω στις Επισημάνσεις Αίτησης να δεις αν κάτι δε συμπλήρωσες καλά.
Αν λείπει κάτι σημαντικό (με βαρύτητα >0) τότε γύρνα πίσω και διόρθωσέ το.
Αν λείπει κάτι ασήμαντο, με βαρύτητα 0, πχ αν λέει "Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας δεν ανήκει σε μέλος του νοικοκυριού. Η προθεσμία για να μεταφερθεί η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για την μισθωμένη κατοικία στο όνομα του αιτούντος ή μέλους του νοικοκυριού είναι η 31/12/2019"
τότε απλά έχε υπόψη σου να πας στη ΔΕΗ να αλλάξεις το όνομα του ρολογιού στο όνομά σου, αφού νοικιάζεις εσύ το σπίτι.

15) Αν είσαι έτοιμος τώρα, πάτα το κουμπί  "Οριστική Υποβολή Αίτησης" που θα βρεις στην κάτω μεριά.
Πετάγεται ένα άλλο παραθυράκι που λέει "Θέλετε να γίνει οριστική υποβολή της αίτησής σας; Μετά την ενέργεια αυτή δεν θα μπορείτε να τροποποιήσετε την αίτησή σας." και πατάς πάλι "Οριστική Υποβολή Αίτησης".

Θα δεις μια οθόνη σαν κι αυτή, αν εγκριθεί η αίτησή σου.

Πως κάνω αίτηση για το επίδομα στέγασης ενοικίου

Τέλος! Αυτό ήταν , μόλις έκανες την αίτηση για το επίδομα στέγασης!

Tip!
Αν προσπαθείς να μπεις και δε φορτώνει η ιστοσελίδα, ξεκουράσου και προσπάθησε να μπεις όταν κανείς άλλος δεν θα είναι online, πχ πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ!
 
Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 
 

Σύνδεση μέλους στο Click-me.gr για Σερφάρισμα Χωρίς διαφημίσεις

TPL_BACKTOTOP

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies ώστε να παρέχει στους χρήστες της την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας συμφωνείτε με τη χρήση των εν λόγω cookies. Περισσότερα OK!