Πως κάνω αποδοχή μίσθωσης ακινήτου στο taxisnet


Παρόλο που πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, ιδιαίτερα μεγάλης ηλικίας, προτιμούν ταυτόχρονα και το παλιό, παραδοσιακό συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης (λόγω του ότι το έχουν συνηθίσει και μπορούν να γράψουν χειρόγραφα επιπλέον όρους για τη χρήση και κατάσταση του ακινήτου), είναι υποχρεωτικό και το ηλεκτρονικό μισθωτήριο.


Το μισθωτήριο συμβόλαιο (ενοικιαστήριο) είναι πολύ σημαντικό αν νοικιάζεις σπίτι. Αποδεικνύει την φορολογική σου κατοικία, συνδέεται με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ (αυτό που λέγαμε παλιά ρολόι ΔΕΗ), κτλ. Μπορεί, επίσης, να δικαιούσαι στεγαστικό επίδομα ή επίδομα θέρμανσης, για τα οποία δεν θα μπορείς να κάνεις αίτηση αν δεν έχεις σπίτι στο όνομά σου με συμβόλαιο. Στεγαστικό επίδομα δικαιούνται όσοι (συν άλλες προϋποθέσεις) έχουν αποδεχτεί το ηλεκτρονικό συμβόλαιο ενοικίασης. 

Μην παραλείψεις να πεις στον ιδιοκτήτη μόλις κλείσεις το σπίτι που θέλεις ότι πρέπει να κάνει online κι εσύ να αποδεχτείς το ενοικιαστήριο του σπιτιού που νοίκιασες.


Αν, λοιπόν, νοίκιασες ένα ακίνητο, πρέπει ο ιδιοκτήτης (αυτός ή ο λογιστής του) να δημιουργήσει και να αποδεχτεί ένα ηλεκτρονικό μισθωτήριο στο taxisnet.
Στη συνέχεια, στο λέει και μπαίνεις κι εσύ (ή ο λογιστής σου) στο taxisnet και κάνεις με τη σειρά σου αποδοχή.

Να θυμάσαι, μόνο το χαρτί που συμπλήρωναν χειρόγραφα παλιά και το υπέγραφαν μισθωτής και εκμισθωτής,  δεν λογαριάζεται συμβόλαιο για την εφορία εδώ και χρόνια. Πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά και αντί για να βάλεις υπογραφή πρέπει να πατήσεις "Αποδοχή".


Αποδοχή μίσθωσης - ενοικίασης σπιτιού

  Πως κάνω αποδοχή μίσθωσης στο taxisnet,

Διαδικασία για να κάνεις αποδοχή μισθωτηρίου στο taxisnet, ηλεκτρονικά

Αρχικά, πρέπει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να υποβάλλει το ηλεκτρονικό μισθωτήριο.
Στη συνέχεια, αυτά είναι τα βήματα ώστε να αποδεχτείς το μισθωτήριο.

1) Πας στην ιστοσελίδα της εφορίας, εδώ.

2) Επιλέγεις από το μενού πάνω αριστερά "myTaxisnet προς" -> "Πολίτες".

3) Έπειτα επιλέγεις "Ο λογαριασμός μου".

4) Συνδέεσαι με τα στοιχεία που έχεις για το taxisnet.
Θα χρειαστείς τα στοιχεία πρόσβασης στο site taxisnet της εφορίας.
Για να συνδεθείς πρέπει να έχεις τα στοιχεία σύνδεσης στην ιστοσελίδα της εφορίας taxisnet, αυτά που μπαίνεις και για να κάνεις φορολογική δήλωση. Αν δεν τα έχεις, ρώτα το λογιστή σου να σου δώσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password).
Αν δεν τα έχει ούτε ο λογιστής σου, θυμήσου ποιος σε βοήθησε να κάνεις την φορολογική σου δήλωση, αυτός θα τα έχει! Αν ομως δεν έχεις βγάλει ποτέ κωδικούς για να συνδεθείς στο myaade/taxisnet, τότε μάλλον είσαι ...πρωτάρης και πρέπει να αποκτήσεις τους προσωπικούς σου κωδικούς.
Δες εδώ πώς να κάνεις εγγραφή στο gov.gr με κλειδάριθμο για να μπορείς να κάνεις αιτήσεις σε πολλές υπηρεσίες μέσω ίντερνετ.

5) Πατάς πάνω δεξιά "Εφαρμογές TAXISnet".

6) Στην ενότητα "Στοιχεία Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας" πατάς το  "Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας".

7) Εκεί, αν ο ιδιοκτήτης έχει υποβάλλει σωστά το μισθωτήριο, θα δεις στις  εκκρεμότητες αποδοχής σε Δηλώσεις «Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας»  το κουμπί "Επιλογή". Πατάς επάνω και στη συνέχεια πατάς το εικονίδιο με το μεγεθυντικό φακό, για να εμφανιστεί το μισθωτήριο.

8) Τώρα, διαβάζεις προσεκτικά όλα τα πεδία, ιδιαίτερα τα ΑΦΜ να είναι σωστά, τον αριθμό ρολογιού ρεύματος, ονοματεπώνυμα και το μηνιαίο μίσθωμα, και πατάς "Αποδοχή".

Αυτό ήταν!

9) Πάτα τώρα το εικονίδιο PDF για να αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου και να εκτυπώσεις το ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο που έγινε στο taxisnet!


Να προσέξεις!
Το ηλεκτρονικό μισθωτήριο έχει προθεσμία να υποβληθεί στο Taxisnet ως και το τέλος του επόμενου ημερολογιακού μήνα. Δηλαδή, αν νοικιάσεις 13 Ιανουαρίου, η προθεσμία του ιδιοκτήτη να υποβάλλει το ηλεκτρονικό μισθωτήριο και εσένα να το αποδεχτείς λήγει στις 12 Φεβρουαρίου.
 


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!