Αίτηση ΕΣΠΑ για βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό 2024

Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί είναι χώροι κατάλληλοι για μικρά παιδιά, όπου τα παιδιά 0-4 ετών μπορούν να φιλοξενηθούν και να αλληλεπιδράσουν με παιδιά ίδιας ηλικίας όσο οι γονείς τους εργάζονται.
Πριν κάνεις την αίτηση για την επιδότηση στα δίδακτρα του παιδικού σταθμού μέσω ΕΣΠΑ, θα πρέπει να έχεις κάνει ήδη αίτηση για εγγραφή του παιδιού σου στον παιδικό σταθμό της επιλογής σου, ώστε είτε σε επιλέξουν είτε όχι μέσω ΕΣΠΑ, να υπάρχει κράτηση μιας θέσης στον παιδικό σταθμό για το παιδί σου. Οι αιτήσεις για εγγραφές στους δημόσιους  παιδικούς σταθμούς γίνονται τον μήνα Μάιο κάθε έτος.
Η αίτηση για την επιδότηση διδάκτρων, δηλαδή δωρεάν φοίτηση με voucher σε Παιδικό ή Βρεφονηπιακό σταθμό, γίνεται ταυτόχρονα με την αίτηση για ΚΔΑΠ, αν έχεις και μεγαλύτερα παιδιά.

ΠΛΕΟΝ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 0-12 ΕΤΩΝ. Το κοινό πρόγραμμα ΕΣΠΑ ονομάζεται "Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης»."

 

Αίτηση ΕΣΠΑ για ΚΔΑΠ 2024

Τα ΚΔΑΠ είναι Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στα οποία μπορούν να μένουν παιδιά όταν οι γονείς τους εργάζονται ή για να μη βαριούνται σπίτι. Είναι κάτι σαν ...παιδικός σταθμός για μεγάλα παιδιά 5-12 ετών, τα οποία δεν μπορούν να μείνουν μόνα τους στο σπίτι. Δηλαδή, χώρος παρκαρίσματος ουσιαστικά τα πιο πολλά κέντρα, αφού ναι μεν έχουν πρόγραμμα με δημιουργικές δραστηριότητες (ρομποτική, θεατρικό, ζωγραφική) αλλά σπανίως το τηρούν, καθώς από όσο μας λένε οι γονείς τα παιδιά συνήθως έχουν μόνο ελεύθερο χρόνο, δηλαδή τα αφήνουν ελεύθερα να παίξουν, να ζωγραφίσουν, να κάνουν χειροτεχνίες και καμιά φορά να δουν ταινίες. Όπως και να'χει, αν δεν έχεις ποιος να σου κρατήσει το παιδί, είναι μια καλή λύση, γιατί εκεί θα βρει παιδιά της ηλικίας του να παίξει και να απασχοληθεί, αντί να βαριέται στο σπίτι.
Η αίτηση για την επιδότηση διδάκτρων, δηλαδή δωρεάν φοίτηση με voucher σε ΚΔΑΠ, γίνεται ταυτόχρονα με την αίτηση για Παιδικό ή Βρεφονηπιακό σταθμό, αν έχεις και μικρότερα παιδιά.

Πώς κάνω ηλεκτρονική αίτηση για παιδικό σταθμό ή ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ

Θα χρειαστείς τα στοιχεία πρόσβασης στο site taxisnet της εφορίας.
Για να συνδεθείς πρέπει να έχεις τα στοιχεία σύνδεσης στην ιστοσελίδα της εφορίας taxisnet, αυτά που μπαίνεις και για να κάνεις φορολογική δήλωση. Αν δεν τα έχεις, ρώτα το λογιστή σου να σου δώσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password).
Αν δεν τα έχει ούτε ο λογιστής σου, θυμήσου ποιος σε βοήθησε να κάνεις την φορολογική σου δήλωση, αυτός θα τα έχει! Αν ομως δεν έχεις βγάλει ποτέ κωδικούς για να συνδεθείς στο myaade/taxisnet, τότε μάλλον είσαι ...πρωτάρης και πρέπει να αποκτήσεις τους προσωπικούς σου κωδικούς.
Δες εδώ πώς να κάνεις εγγραφή στο gov.gr με κλειδάριθμο για να μπορείς να κάνεις αιτήσεις σε πολλές υπηρεσίες μέσω ίντερνετ.


- Αρχικά, πατάς https://aitisi.eetaa.gr/aitisi/landing για να πας απευθείας στη σελίδα που υποβάλλεις την αίτηση, και στη σελίδα που θα ανοίξει πατάς το πορτοκαλί κουμπί που λέει "Υποβολή Αίτησης ".

Πώς κάνω ηλεκτρονική αίτηση για παιδικό σταθμό ή ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ

- Στην οθόνη που ανοίγει για την Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης:
-- αν την αίτηση κάνει η μητέρα πατάς πάνω το κουμπί "Είσοδος στην Αίτηση"
EETAA αίτηση για βρεφονηπιακό παιδικό σταθμό ΚΔΑΠ
- Έπειτα, συμπληρώνεις το username & password που έχεις για το taxisnet (κωδικοί taxisnet - gov.gr) και πατάς "Είσοδος".

- Στην επόμενη σελίδα, λέει το εξής μήνυμα "Εξουσιοδοτώ τον εξυπηρετητή της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. να προσπελάσει στοιχεία μου (ΑΦΜ, Όνομα, Επώνυμο, φύλο) που τηρούνται στην ΑΑΔΕ" και πρέπει να πατήσεις το κουμπί  "Εξουσιοδότηση".

Κανονικά θα σου ανοίξει η σελίδα με την αίτηση, αν όχι τότε ξανακάνε την παραπάνω διαδικασία επειδή μπορεί να έχει κολλήσει το σύστημα.

Στην επόμενη οθόνη πρέπει να πατήσεις το κουμπί "Αποδοχή & Είσοδος" στην κάτω μεριά, αφού διαβάσεις όλα τα παραπάνω "Ενημέρωση Για Την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων" και συμφωνήσεις.


Τώρα, βλέπεις τα βήματα της αίτησης σε καρτέλες:
1. Ατομικά Στοιχεία
2. Στοιχεία Διαμονής
3. Οικογενειακή Κατάσταση
4. Εισοδήματα
5. Παιδιά & Εξαρτώμενα Μέλη
6. Δικαιολογητικά
7. Οριστική Υποβολή


Στην 1η καρτέλα, 1. Ατομικά Στοιχεία, πρέπει να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου (στοιχεία μαμάς). Άλλωστε, βλέπεις και την ειδοποίηση "Τα ατομικά στοιχεία αφορούν αποκλειστικά και μόνο στο άτομο που συμπληρώνει την αίτηση, δηλαδή τη μαμά του παιδιού/των παιδιών.
Τα πεδία αυτά, στις περισσότερες περιπτώσεις συμπληρώνονται αυτόματα από διεπαφές. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα απαιτούμενα πεδία ώστε να πάτε στο επόμενο βήμα.".

- Στην επόμενη οθόνη είναι ήδη γραμμένο το όνομά σου, ο Α.Φ.Μ. σου, ο ΑΜΚΑ σου, η ημερομηνία γέννησής σου, το φύλο σου, κτλ. Οπότε επιλέγεις μόνο την Ιθαγένεια, το σύνηθες είναι "Ελληνική" και είναι πρώτο στη λίστα.
Πατάς το πορτοκαλί κουμπί "Αποθήκευση" και συνεχίζεις πατώντας το κουμπί "Επόμενο".

Στην 2η καρτέλα, 2. Στοιχεία Διαμονής, πρέπει να συμπληρώσεις σχετικά με τον τόπο κατοικίας σου.
Σε ενημερώνει και για τα εξής:
_____________
"Τα στοιχεία διαμονής και επικοινωνίας αφορούν αποκλειστικά και μόνο στο άτομο που συμπληρώνει την αίτηση. Θα πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα πεδία, να ορίσετε τουλάχιστον ένα από τα πεδία τηλεφώνων (κινητό, σταθερό, Άλλο) και να γράψετε ένα έγκυρο e-mail."

Πρέπει να συμπληρώσεις τα παρακάτω πεδία:
Δήμος Διαμονής Αιτούσας/Αιτούντος: πχ. Γλυφάδας
Οδός Αιτούσας/Αιτούντος:
Οδός Διαμονής
Αριθμός Οδού Αιτούσας/Αιτούντος: Ο Αριθμός Διεύθυνσης Διαμονής
Τ.Κ Αιτούσας/Αιτούντος: Ο Ταχυδρομικός Κώδικας στην περιοχή σου - Πενταψήφιος αριθμός
Κινητό Τηλέφωνο Αιτούσας/Αιτούντος: Δεκαψήφιος αριθμός χωρίς κενά
Σταθερό Τηλέφωνο Αιτούσας/Αιτούντος: Δεκαψήφιος αριθμός χωρίς κενά
Άλλο Τηλέφωνο Αιτούσας/Αιτούντος: Δεκαψήφιος αριθμός χωρίς κενά
Email Αιτούσας/Αιτούντος: το προσωπικό σου email

Στην 3η καρτέλα, 3. Οικογενειακή Κατάσταση, σε ενημερώνει για τα εξής:
_____________
"Τα προσυμπληρωμένα πεδία, έχουν προέλθει μέσω της διασύνδεσης με το Μητρώο Πολιτών. Αν κάποιο από τα πεδία αυτά δεν έχουν σωστή επιλεγμένη τιμή, θα πρέπει να την αλλάξετε και να παρέχετε το ανάλογο δικαιολογητικό στο αντίστοιχο πεδίο που θα εμφανιστεί. Στην περίπτωση [Έγγαμος-η] ή [Σύμφωνο Συμβίωσης] θα πρέπει το έτερο μέλος να μπει στην πλατφόρμα Συναίνεσης, με τα δικά του στοιχεία σύνδεσης, να συμπληρώσει το δικό σας ΑΦΜ, και εφόσον το σύστημα βρει την αίτησή σας σε κατάσταση αναμονής, θα μπορέσει το έτερο μέλος να δώσει την συναίνεσή του."

Πρέπει, λοιπόν, να συμπληρώσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες, τα παρακάτω πεδία:
Οικογενειακή Κατάσταση Αιτούσας/Αιτούντος: πχ. Έγγαμος-η
Αν είσαι εργαζόμενος, το σύστημα θα βγάλει το μήνυμα: "Έγινε επιβεβαίωση Απασχόλησης από ΕΡΓΑΝΗ"
Αν είσαι άνεργος, το σύστημα θα βγάλει το μήνυμα: "Έγινε επιβεβαίωση Ανεργίας από ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)"
Αν το σύστημα δεν βρει την εργασία σου αυτόματα, θα πρέπει να την επιλέξεις χειροκίνητα και να ανεβάσεις την Βεβαίωση Απασχόλησης από τον εργοδότη σου.
Αιτούσα/Αιτών Άνεργη-ος: Δελτίο Ανεργίας ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)
Ανεργία Ετέρου Μέλους: Όχι
Τρίτεκνη / Πολύτεκνη: Όχι
Αιτούσα/Αιτών ΑΜΕΑ: Όχι
Αιτούσα/Αιτών με Σύζυγο/ΣΣ ΑΜΕΑ (35% και άνω): Όχι
Έχετε παιδί ΑΜΕΑ, για το οποίο δεν υποβάλετε Αίτηση; (35% & Άνω):

Πατάς το πορτοκαλί κουμπί "Αποθήκευση" και συνεχίζεις πατώντας το κουμπί "Επόμενο".

Στην 4η καρτέλα, 4. Εισοδήματα, πρέπει να έχεις ήδη κάνει φορολογική δήλωση για το τρέχον έτος ώστε να συμπληρωθούν αυτόματα τα παρακάτω πεδία:
Προς το παρόν, θα δεις αυτό το μήνυμα από το σύστημα:
_____________________________
Δεν βρέθηκαν δηλωμένα εισοδήματα για το οικονομικό έτος 20ΧΧ. Είτε δεν έχετε υποβάλει την φορολογική σας δήλωση είτε δεν έχει εκκαθαριστεί ακόμα. Μπορείτε να υποβάλλετε ένσταση κατά την περίοδο των ενστάσεων, για να πραγματοποιηθεί εκ νέου άντληση εισοδημάτων. ΠΡΟΣΟΧΗ: σε αυτή την περίπτωση, όλα τα υπόλοιπα στοιχεία και δικαιολογητικά που απαιτούνται θα πρέπει να είναι ορθά και πλήρως συμπληρωμένα, καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσής σας πριν την ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων ούτε νέας ένστασης μετά από αυτά.
_____________________________
Πατάς το κουμπί "Άντληση Εισοδημάτων Aπό ΑΑΔΕ" και τα πεδία "Εισόδημα Αιτούσας/Αιτούντος" και "Φόρος που αναλογεί Αιτούσας/Αιτούντος" συμπληρώνονται αυτόματα, εφόσον βέβαια έχεις κάνει φέτος φορολογική δήλωση και έχει εκκαθαριστεί.
Εάν είσαι παντρεμένη, και έχει επιλεγεί το "Έγγαμος/η" παραπάνω, συμπληρώνεται αυτόματα και ο ΑΦΜ του συζύγου, και μπορεί να δεις την παρακάτω ενημέρωση:
"ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν έχει δοθεί συναίνεση από το έτερο μέλος (σύζυγο/σύντροφό σας). Για την οριστικοποίηση της αίτησης, είναι απαραίτητη η υποβολή συναίνεσης. Τα εισοδήματα και ο ΑΦΜ ετέρου μέλους, θα συμπληρωθούν αυτόματα με την υποβολή συναίνεσης."
Όταν εσύ υποβάλεις την αίτηση, θα πρέπει να συναινέσει ο σύζυγός σου ή όποιος έχει την επιμέλεια μαζί με εσένα (δες παρακάτω οδηγίες).
Πατάς το πορτοκαλί κουμπί "Αποθήκευση" και συνεχίζεις πατώντας το κουμπί "Επόμενο".

Στην 5η καρτέλα, 5. Παιδιά & Εξαρτώμενα Μέλη,
βρίσκεται αυτόματα το παιδί ή τα παιδιά σου:
Θα δεις και αυτή την ενημέρωση:
_________________
Στην οθόνη αυτή εμφανίζονται όλα τα παιδιά / εξαρτώμενα μέλη που έχει επιστρέψει η διασύνδεση με το Μητρώο Πολιτών. Παρακαλείσθε να δείτε με προσοχή τα στοιχεία τους, να αφαιρέσετε από την λίστα τυχόν διπλές ή λανθασμένες εγγραφές, να διορθώσετε τα στοιχεία που είναι είτε λάθος είτε ελλιπή και τέλος να προσθέσετε τα παιδιά / εξαρτώμενα μέλη που ενδεχομένως να μην υπάρχουν στην λίστα. Για την διόρθωση στοιχείων παιδιών που βρίσκονται σε απενεργοποιημένα πεδία, παρακαλώ διαγράψτε το παιδί και προσθέστε το εκ νέου με την επιλογή [Προσθήκη παιδιού] Για την προβολή αναλυτικής καρτέλας στοιχείων παιδιού επιλέξτε [Επεξεργασία] στην εγγραφή που επιθυμείτε. Θα πρέπει να επιλέξετε τουλάχιστον ένα παιδί / εξαρτώμενο μέλος για το οποίο θα υποβάλετε αίτηση ώστε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Εφόσον το παιδί υποβάλει φορολογική δήλωση, θα πρέπει να συμπληρώσετε το ΑΦΜ του και αυτόματα το σύστημα θα προσπαθήσει να πιστοποιήσει την εγκυρότητα του πεδίου που συμπληρώσατε καθώς και να επικοινωνήσει με την ΑΑΔΕ για να συμπληρωθούν τα πεδία που αφορούν στα οικονομικά του στοιχεία. Για τον μεμονωμένο έλεγχο των πεδίων που έχετε συμπληρώσει παρακαλώ επιλέξετε [Έλεγχος στοιχείων παιδιού] μέσα από κάθε καρτέλα. Θα εκτελεστεί και γενικός έλεγχος όλων των στοιχείων των παιδιών στο επόμενο βήμα.
Πρέπει, σε κάθε παιδί που θέλεις να συμμετέχει στη δωρεάν φοίτηση (είτε πρόκειται για βρεφονηπιακό σταθμό είτε για παιδικό σταθμό είτε για ΚΔΑΠ - Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης) να επιλέξεις ΑΙΤΗΣΗ=ΝΑΙ το ανάλογο πεδίο. Αν πρόκειται για ΑΜΕΑ, επιλέγεις ΝΑΙ και στο πεδίο ΑΜΕΑ.
Μόλις επιλέξεις ΝΑΙ στην αίτηση, ανοίγει αυτόματα μια καρτέλα με αναλυτικά τα στοιχεία του παιδιού, στην οποία πρέπει να συμπληρώσεις:

Επώνυμο:
Όνομα:
Ημερομηνία Γέννησης:
Παιδί ΑΜΕΑ: ΌΧΙ
Α.Μ.Κ.Α.:
Εκτύπωση στοιχείων ΑΜΚΑ παιδιού: Πρέπει να επισυνάψεις ένα επίσημο έγγραφο βεβαίωσης του ΑΜΚΑ του παιδιού. Πάτα το κουμπί "Προσθήκη Αρχείου"
Φύλο Παιδιού: πχ. Κορίτσι
Επώνυμο Πατέρα Παιδιού:
Όνομα Πατέρα Παιδιού:
Νομός Δομής Τοποθέτησης Παιδιού: πχ Νομός Ηλείας
Παιδί Ανάδοχου Γονέα: πχ. ΟΧΙ (Πρέπει να επιλέξεις ΝΑΙ, αν Είναι Παιδί Ανάδοχου Γονέα)
Παιδί Με Επιμέλεια/Επιτροπεία Μη Βιολογικού Γονέα:πχ. ΟΧΙ (Πρέπει να επιλέξεις ΝΑΙ, αν Είναι Παιδί Με Επιμέλεια/Επιτροπεία Μη Βιολογικού Γονέα)
Το Παιδί Υποβάλει Φορολογική Δήλωση; συνήθως ΟΧΙ

Πατάς το πορτοκαλί κουμπί "Αποθήκευση" και συνεχίζεις πατώντας το κουμπί "Επόμενο".
Πως κάνω ηλεκτρονική αίτηση ΕΣΠΑ - παιδικοί σταθμοί 2024

Στην 6η καρτέλα, 6. Δικαιολογητικά,
θα πρέπει να επισυνάψεις τα δικαιολογητικά σε αρχεία Pdf, αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Πχ. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης και Βεβαίωση για το ΑΜΚΑ των παιδιών.
Βλέπεις και τις Οδηγίες στα δεξιά:
Στην οθόνη αυτή μπορείτε να δείτε συνολικά όλα τα δικαιολογητικά που σας έχουν ζητηθεί στα προηγούμενα βήματα.
Για την προβολή αρχείου, κάντε κλικ πάνω την ονομασία του
Για την διαγραφή αρχείου επιλέξτε [Διαγραφή]
Για το ανέβασμα αρχείου επιλέξετε [Προσθήκη αρχείου]
Θα πρέπει να έχετε ανεβάσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να προχωρήστε στο επόμενο βήμα που είναι και το τελευταίο.

Πατάς το πορτοκαλί κουμπί "Αποθήκευση" και συνεχίζεις πατώντας το κουμπί "Επόμενο".
Στην 7η καρτέλα, 7. Οριστική Υποβολή, πρέπει να ελέγξεις και να τροποποιήσεις, αν χρειάζεται, τα στοιχεία. Διάβασε και τα ενημερωτικά, γιατί Οριστική υποβολή δεν γίνεται αν δεν συναινέσει ο μπαμπάς ή όποιος πρέπει να συνεναίσει. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
_____________________
Βρίσκεστε στο τελευταίο βήμα υποβολής αίτησης.
Εφόσον η οικογενειακή σας κατάσταση ([Έγγαμος-η] ή [Σύμφωνο Συμβίωσης]) απαιτούσε συναίνεση και δεν έχει γίνει, δεν θα μπορέσετε να οριστικοποιήσετε την αίτηση.
Παρακαλώ κάντε Προσωρινή Υποβολή, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία συναίνεσης.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μπορείτε να κάνετε είτε προσωρινή αποθήκευση είτε οριστικοποίηση.
Μετά από την οριστικοποίηση της αίτησης θα σας δοθεί και η δυνατότητα επαναυποβολής της αίτησης εφόσον θελήσετε να τροποποιήστε τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στην αρχική σας αίτηση.


Εσύ πρέπει να πατήσεις "Προσωρινή Υποβολή".

Δες εδώ τι πρέπει να κάνει ο πατέρας για να συναινέσει

Μόλις συναινέσει, θα μπορέσεις να κάνεις Οριστική Υποβολή.
Οριστική αίτηση για παιδικό σταθμό ΕΣΠΑ

Όταν γίνει η συναίνεση από τον πατέρα, θα έχουν αντληθεί τα εισοδήματά του (δηλωμένα ή τεκμαρτά) ώστε να δεις αν όντως είσαι δικαιούχος μέσα στο όριο των εισοδημάτων. Πρέπει να μπεις πάλι στην καρτέλα 7 και να πατήσεις "Αποδοχή όρων της Πρόσκλησης" ώστε να ενεργοποιηθεί η επιλογή (να γίνει μπλε) και έπειτα να πατήσεις "Οριστική Υποβολή".


Μόλις πατήσεις το κουμπί, αν όλα πάνε καλά, βλέπεις το παρακάτω μήνυμα:
Η Αίτησή σας έχει υποβληθεί επιτυχώς!
Ημερομηνία και ώρα υποβολής: 06/07/2023
Μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, μπορείτε να:
βλέπετε τα στοιχεία της υποβληθείσας αίτησης ανακαλέσετε την αίτηση.
Εφόσον δεν έχει παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία υποβολών, μπορείτε να κάνετε πιθανές αλλαγές και να την υποβάλετε πάλι.

 

Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης ΕΣΠΑ για παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ


Οι Αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης παρέχονται από την ΕΕΤΑΑ, εδώ: https://aitisi.eetaa.gr/odigies.

Δικαιολογητικά για την αίτηση ΕΣΠΑ

Όπως αναφέρεται και παραπάνω, τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται μόνο ηλεκτρονικά και είναι το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, οι βεβαιώσεις ΑΜΚΑ (όπου χρειαστεί) και η βεβαίωση εργοδότη (όπου χρειαστεί). Υπάρχουν και άλλα δικαιολογητικά, κατά περίπτωση, για διαζευγμένους, ΑΜΕΑ, κτλ.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ - ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ
Δεν φαίνεται να δίνεται η επιλογή αποθήκευσης στον υπολογιστή σου ή εκτύπωσης της αίτησης με κάποιο κουμπί.
Αν θέλεις να εκτυπώσεις, στην 7η καρτέλα, αφού κάνεις Οριστική Υποβολή, θα πρέπει να πατήσεις Δεξί κλικ και στη συνέχεια "Εκτύπωση" από τις επιλογές του browser πχ. Google Chrome. Από εκεί μπορείς να κάνεις και αποθήκευση ως PDF.


ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ - ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις αλλαγές στα στοιχεία της αίτησης ως και την τελευταία μέρα και ώρα που λήγουν οι αιτήσεις (καταληκτική ημερομηνία).
Επίλεξε την επιλογή «Ανάκληση αίτησης»
Διόρθωσε τα στοιχεία που είναι λανθασμένα, και επανάλαβε την διαδικασία προσωρινής αποθήκευσης, συναίνεσης και οριστικής υποβολής.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Παλιά, μη υποστηριζόμενα, λειτουργικά συστήματα (πχ Windows XP) ή παλιές εκδόσεις φυλλομετρητών (browsers) μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην υποβολή της αίτησης. Φρόντισε να έχεις εγκατεστημένες στον υπολογιστή σου  τελευταίες εκδόσεις φυλλομετρητών.
Σε οποιοδήποτε πρόβλημα, μπορείς να πατήσεις δεξιά το κουμπί "Αναφορά Προβλήματος", ναστείλεις email  ή να πάρεις τηλέφωνο στην ΕΕΤΑΑ.
 

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ [ΠΑΛΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ]

 




© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!