Αρχικά, δες τι προτείνουμε ως λύση όταν αργεί να ανοίξει ο υπολογιστής σου.

Αν όμως ο υπολογιστής σου αργεί και κολλάει αφού έχει ανοίξει, τότε υπάρχουν και άλλες πιθανές αιτίες:

Γιατί αργεί και κολλάει ο υπολογιστής μου;


Γιατι αργεί ο υπολογιστής μου -  Αργός υπολογιστής

- Έχεις κολλήσει ιό στον υπολογιστή.
Αν δεν έχεις πρόγραμμα antivirus, εγκατέστησε αμέσως ένα! Μπορείς να βρεις δωρεάν antivirus εδώ.
Αν πάλι έχεις antivirus και έχει λήξει κι έχει κοκκινίσει, ενημέρωσέ το αμέσως ώστε να δουλέψει σωστά.
Κάνε άμεσα σκανάρισμα στον υπολογιστή σου να ψάξει και να διαγράψει τους ιούς, αν βρει κάτι.


- Έχεις ένα "αραχνιασμένο" υπολογιστή.
Κατέβασε αυτό το πρόγραμμα εκκαθάρισης υπολογιστή και κάνε όλα τα βήματα εκκαθάρισης που σου προτείνουμε, ώστε να καθαρίσεις τον υπολογιστή σου από διάφορα αρχεία-σκουπίδια που επιβαρύνουν την απόδοσή του.

- Έχεις φορτωμένο με πολλά ή/και βαριά προγράμματα τον υπολογιστή σου.
Τι το θες εκείνο το Photoshop αν δεν το χρησιμοποιείς; Τι τα θες τα βαριά παιχνίδια αν δε μπαίνεις πλέον; Κάνε ένα γερό ξεκαθάρισμα από τον Πίνακα ελέγχου -> Προγράμματα και απεγκατέστησε ότι δε σου είναι χρήσιμο. Θα εκπλαγείς... Υπάρχουν και τόσα εγκατεστημένα προγράμματα που δεν τα έβαλες εσύ, μπήκαν αυτόματα με κάτι άλλο που ήθελες!

- Τα αρχεία μέσα στο σκληρό δίσκο HDD είναι κατακερματισμένα.
Αυτό σημαίνει πως με την πάροδο του χρόνου, καθώς εσύ σβήνεις και γράφεις στον υπολογιστή, τα αρχεία είναι σκορπισμένα εδώ κι εκεί, και όχι σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Έτσι, για να ανοίξει ένα πρόγραμμα ή ένα μεγάλο αρχείο μπορεί να αργεί παραπάνω από το κανονικό.
Η λύση είναι να κάνεις Ανασυγκρότηση δίσκου στον HDD δίσκο του υπολογιστή σου.
Δες εδώ πως να κάνεις ανασυγκρότηση στο δίσκο του υπολογιστή σου.

- Έχεις ένα σκληρό δίσκο SSD ή HDD που είναι σχεδόν γεμάτος.
Προτείνουμε να μην τον γεμίζεις μέχρι το κοκκινο, διότι μετά είναι φυσιολογικό να αργεί πολύ. Είναι καλύτερα να μην τον γεμίζεις πάνω από το 70-80%. Πχ, αν είναι 500GB, μην τον γεμίσεις πάνω από 350GB για καλύτερη ταχύτητα και επιδόσεις.
Δες εδώ πως να αδειάσεις χώρο στο δίσκο σου

- Αν κάνεις τα παραπάνω βήματα κι ακόμη σέρνεται και κολλάει ο υπολογιστής σου, τότε πάμε σε πιο δραστικά μέτρα! Το πρόβλημα είναι στο κουτί του υπολογιστή σου!!!

- Έχεις ένα υπολογιστή με περιορισμένες δυνατότητες.
Το hardware - δηλ. εξαρτήματα μέσα στο κουτί του υπολογιστή σου είναι παλιά και χαμηλών δυνατοτήτων, και εσύ τον έχεις φορτώσει με ένα βαρύ λειτουργικό σύστημα, πχ τα Windows Vista. Δοκίμασε να αλλάξεις το λειτουργικό σύστημα σε κάτι πιο ελαφρύ, να μην τρώει πολλή μνήμη. Παράδειγμα: Στα Windows 7 οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος είναι: Επεξεργαστής 1GHz, RAM 2GB. Αν εσύ έχεις μόνο 1GB RAM, τότε τα Windows 7 δε μπορούν να τρέξουν σε αυτό τον υπολογιστή, θα είναι όλο προβλήματα. Είναι σα να βάλεις ένα χιλιάρι αυτοκίνητο να σηκώνει δύο τόνους! Αμ, δε γίνονται αυτά!

- Έχεις ένα ελαττωματικό σκληρό δίσκο.
Αν ο δίσκος αποτυγχάνει συχνά, αν κολλάει κατά συχνά διαστήματα ή αν τον χάνουν τα Windows και σου λένε πως "Τα Windows δεν έχουν πρόσβαση στο δίσκο", τότε... αυτός είναι ο λόγος που αργεί ο υπολογιστής σου. Αν ο δίσκος είναι καινούριος πήγαινέ τον για αλλαγή με την εγγύηση, διαφορετικά, αν είναι κοντά 5-6 ετών, είναι λογικό να έχει φθορές στα μηχανικά του μέρη και να πρέπει να αγοράσεις έναν άλλο.


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!