Σε αυτό το pdf αρχείο από την ομάδα του click-me.gr, θα βρεις εύκολες δραστηριότητες που μπορείς να εκτυπώσεις για τα παιδιά (κυρίως Νηπιαγωγείου αλλά και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού), οι οποίες εστιάζουν στα γεγονότα που θυμόμαστε κάθε χρόνο το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, τη Μεγάλη Εβδομάδα, πριν το Πάσχα.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 


Το εκτυπώσιμο αρχείο pdf περιέχει πληροφορίες για το τι γιορτάζουμε το Μεγάλο Σάββατο, που θυμόμαστε το γεγονός της Κυριακής του Πάσχα, την Ανάσταση του Χριστού από τους νεκρούς. Περιέχει επίσης και 4 σελίδες με σχετικές  δραστηριότητες Γλώσσας και Αριθμητικής.   


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΣΧΑ
Με απλά λόγια για παιδιά Νηπιαγωγείου...


ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ

Γιορτάζουμε την Ανάσταση του Χριστού

Το Μεγάλο Σάββατο είναι η τελευταία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Μεγάλης Σαρακοστής. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου γιορτάζουμε το γεγονός της Κυριακής του Πάσχα, την Ανάσταση του Χριστού από τους νεκρούς.


Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Την ημέρα μετά το Σάββατο, την Κυριακή δηλαδή, είχαν περάσει τρεις ημέρες μετά το θάνατο του Χριστού.  Η Μαρία η Μαγδαληνή, η Μαρία, η μητέρα του Ιακώβου και η Σαλώμη πήγαν να αλείψουν το σώμα του Ιησού με μύρο (άρωμα), όπως ήταν το έθιμο. Ήρθαν στο μνήμα (τάφο) πολύ πρωί. Φτάνοντας, όμως, εκεί, βρήκαν τον τάφο ανοικτό και το σώμα του αγαπημένου τους δασκάλου έλειπε. Ξαφνιάστηκαν και απορούσαν πώς είναι δυνατόν να λείπει το σώμα. Τότε, ένας άγγελος εμφανίστηκε μπροστά τους. Το πρόσωπό του ήταν φωτεινό και ο χιτώνας του άσπρος σαν το χιόνι.
«Μη φοβάστε!» τους είπε. «Ξέρω ότι ψάχνετε τον Ιησού που σταυρώθηκε. Όμως γιατί ζητάτε το ζωντανό ανάμεσα στους νεκρούς; Ο Κύριος αναστήθηκε, όπως σας το είχε πει. Πηγαίνετε γρήγορα να πείτε πως αναστήθηκε στους μαθητές του. Πείτε τους να πάνε στη Γαλιλαία. Ο Ιησούς θα τους συναντήσει εκεί!».
 Οι μυροφόρες γεμάτες χαρά έτρεξαν ν’ αναγγείλουν στους μαθητές το μήνυμα της Ανάστασης. 
 
...

Αν ψάχνεις ένα έτοιμο κείμενο με εικόνες στο ίντερνετ, για να εξηγήσεις στο μικρό παιδί τι είναι το Μεγάλο Σάββατο, που γιορτάζει κάθε χρόνο πριν το Πάσχα η Εκκλησία, αυτό το αρχείο pdf είναι κατάλληλο για χρήση στο σπίτι για τα παιδιά σου αλλά και για χρήση στον παιδικό σταθμό, το Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό.
 

 Δραστηριότητες για το Μεγάλο Σάββατο PDF 6 σελίδες



Όλες οι Θρησκευτικές Δραστηριότητες για τη Μεγάλη Εβδομάδα για παιδιά Νηπιαγωγείου (Ελληνική Γλώσσα & Βασικά Μαθηματικά) βρίσκονται σε ένα αρχείο 41 σελίδων, εδώ.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Εκτύπωσε από εδώ περισσότερα φύλλα εργασιών για τo νηπιαγωγείο:
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 
 


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 
 

"Τα Μυρμηγκοκαμώματα του Μελή" ; Ένα έμμετρο παραμύθι για παιδιά 4+