Σε αυτό το pdf αρχείο από την ομάδα του click-me.gr, θα βρεις εύκολες δραστηριότητες που μπορείς να εκτυπώσεις για τα παιδιά (κυρίως Νηπιαγωγείου αλλά και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού), οι οποίες εστιάζουν στα γεγονότα που θυμόμαστε κάθε χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί και το βράδυ, τη Μεγάλη Εβδομάδα, πριν το Πάσχα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 


Το εκτυπώσιμο αρχείο pdf περιέχει πληροφορίες για το τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Παρασκευή, που θυμόμαστε το κατέβασμα του Χριστού από το σταυρό, την ταφή Του και την Κάθοδο στον Άδη. Περιέχει επίσης και 3 σελίδες με σχετικές  δραστηριότητες Γλώσσας και Αριθμητικής.   


Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΣΧΑ
Με απλά λόγια για παιδιά Νηπιαγωγείου...


ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ

Θυμόμαστε την Ταφή του Χριστού και την Κάθοδο στον Άδη

Τη Μεγάλη Παρασκευή η Εκκλησία τιμά τα γεγονότα του Μεγάλου Σαββάτου.  Είναι ημέρα απόλυτου πένθους ολόκληρης της Χριστιανοσύνης. Θυμόμαστε το κατέβασμα του Χριστού από το σταυρό, την ταφή Του και την Κάθοδο στον Άδη.


Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο Χριστός ξεψύχησε επάνω στο σταυρό. Πλησίαζε το βράδυ και οι Ιουδαίοι ζήτησαν από τον Πιλάτο να απομακρύνει τους σταυρωμένους από το λόφο, καθώς πλησίαζε το Πάσχα των Ιουδαίων. Τότε, ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία και ο Nικόδημος,  δύο κρυφοί μαθητές του Χριστού, ζήτησαν την άδεια να θάψουν το σώμα του Ιησού από τον Πιλάτο. Πήγαν, έβγαλαν τα καρφιά και κατέβασαν το σώμα του Ιησού. Το άλειψαν με αρώματα και το τύλιξαν σε ένα σεντόνι. Έπειτα, το έβαλαν σε ένα καινούριο τάφο που ο Ιωσήφ είχε ετοιμάσει για τον εαυτό του. Ο τάφος αυτός ήταν σκαλιστός μέσα σε βράχο. Ύστερα, κύλησαν μια μεγάλη πέτρα, έκλεισαν την είσοδο του τάφου και έφυγαν. 
Την επόμενη μέρα, που ήταν Σάββατο, πήγαν οι Αρχιερείς στον Πιλάτο και του είπαν: «Θυμηθήκαμε πως εκείνος ο λαοπλάνος είχε πει όταν ζούσε πως σε τρεις μέρες θα αναστηθεί. Γι' αυτό, πρέπει να φρουρηθεί καλά ο τάφος ως την τρίτη μέρα, μη τυχόν έρθουν οι μαθητές του τη νύχτα και τον κλέψουν, και έπειτα πουν στον λαό πως αναστήθηκε από τους νεκρούς.». Ο Πιλάτος τους είπε: «Σας δίνω στρατιώτες. Πηγαίνετε και πάρτε όποια μέτρα ασφαλείας νομίζετε». Αυτοί τότε πήγαν στον τάφο, σφράγισαν την πέτρα και άφησαν φρουρούς απέξω. 


...

Αν ψάχνεις ένα έτοιμο κείμενο με εικόνες στο ίντερνετ, για να εξηγήσεις στο μικρό παιδί τι είναι η Μεγάλη Παρασκευή, που γιορτάζει κάθε χρόνο πριν το Πάσχα η Εκκλησία, αυτό το αρχείο pdf είναι κατάλληλο για χρήση στο σπίτι για τα παιδιά σου αλλά και για χρήση στον παιδικό σταθμό, το Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό.
 

 Δραστηριότητες για τη Μεγάλη Παρασκευή PDF 6 σελίδεςΌλες οι Θρησκευτικές Δραστηριότητες για τη Μεγάλη Εβδομάδα για παιδιά Νηπιαγωγείου (Ελληνική Γλώσσα & Βασικά Μαθηματικά) βρίσκονται σε ένα αρχείο 41 σελίδων, εδώ.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Εκτύπωσε από εδώ περισσότερα φύλλα εργασιών για τo νηπιαγωγείο:
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 
 


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 
 

"Τα Μυρμηγκοκαμώματα του Μελή" ; Ένα έμμετρο παραμύθι για παιδιά 4+