Σε αυτό το pdf αρχείο από την ομάδα του click-me.gr, θα βρεις εύκολες δραστηριότητες που μπορείς να εκτυπώσεις για τα παιδιά (κυρίως Νηπιαγωγείου αλλά και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού), οι οποίες εστιάζουν στα γεγονότα που θυμόμαστε κάθε χρόνο τη Μεγάλη Πέμπτη βράδυ, τη Μεγάλης Εβδομάδας, πριν το Πάσχα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 


Το εκτυπώσιμο αρχείο pdf περιέχει πληροφορίες για το τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Πέμπτη, που θυμόμαστε τι πέρασε ο Χριστός για να σώσει εμάς. Θυμόμαστε την καταδίκη Του από τους Ιουδαίους, την καταδίκη Του από τους Ρωμαίους, τον εξευτελισμό, τα χτυπήματα, τη Σταύρωση και τον θάνατο του Χριστού. Περιέχει επίσης και 5 σελίδες με σχετικές  δραστηριότητες Γλώσσας και Αριθμητικής.   


Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΣΧΑ
Με απλά λόγια για παιδιά Νηπιαγωγείου...


ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΒΡΑΔΥ

Θυμόμαστε τα Πάθη του Χριστού
 
Τη Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ θυμόμαστε τι πέρασε ο Χριστός για να σώσει εμάς. Θυμόμαστε την καταδίκη Του από τους Ιουδαίους, την καταδίκη Του από τους Ρωμαίους, τον εξευτελισμό,  τα χτυπήματα, τη Σταύρωση και τον θάνατο του Χριστού. 

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ

 Οι στρατιώτες, αφού συνέλαβαν το Χριστό,  τον πήγαν στο Δικαστήριο  στον Αρχιερέα Καϊάφα για δίκη.  Ο μαθητής Του ο Πέτρος ακολούθησε τον Ιησού  και παρακολουθούσε από μακριά ό,τι συνέβαινε. Τρεις φορές τον ρώτησαν αν γνωρίζει το Χριστός, κι αυτός είπε «όχι». Τότε λάλησε ο πετεινός, θυμήθηκε τα λόγια του Χριστού και βγήκε έξω κι έκλαψε πικρά, μετανιωμένος.
Όλοι εκεί ζητούσαν μια ψεύτικη κατηγορία εναντίον του Ιησού για να τον θανατώσουν. Ήρθαν πολλοί ψευδομάρτυρες αλλά δεν βρέθηκε καμιά κατηγορία. Τέλος παρουσιάστηκαν δύο και είπαν: «Αυτός είπε ότι μπορεί να γκρεμίσει το Ναό και σε τρεις ημέρες να τον ξαναχτίσει». Πράγματι το είχε πει αυτό ο Ιησούς, αλλά εννοούσε το θάνατο και την ανάστασή του μετά από τρεις μέρες. Τότε σηκώθηκε όρθιος ο Αρχιερέας και ρώτησε τον Ιησού: «Πες μας αν είσαι ο Χριστός, ο Υιός του Θεού». Ο Ιησούς αποκρίθηκε: «Εσύ το είπες.». Ο αρχιερέας ξέσχισε αγανακτισμένος τα ρούχα του και είπε: «Ακούσατε πως βλαστήμησε! Κι όλοι φώναξαν: «Είναι ένοχος, πρέπει να καταδικαστεί σε θάνατο!» 
Οι ιουδαϊκοί νόμοι έλεγαν να τιμωρείται όποιος βλαστημάει τον Θεό. Έτσι, οι Αρχιερείς αποφάσισαν πως ο Χριστός βλαστήμησε το Θεό με τα λόγια Του.

...


Αν ψάχνεις ένα έτοιμο κείμενο με εικόνες στο ίντερνετ, για να εξηγήσεις στο μικρό παιδί τι είναι η Μεγάλη Πέμπτη, που γιορτάζει κάθε χρόνο πριν το Πάσχα η Εκκλησία, αυτό το αρχείο pdf είναι κατάλληλο για χρήση στο σπίτι για τα παιδιά σου αλλά και για χρήση στον παιδικό σταθμό, το Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό.
 

 Δραστηριότητες για τη Μεγάλη Πέμπτη PDF 11 σελίδες



Όλες οι Θρησκευτικές Δραστηριότητες για τη Μεγάλη Εβδομάδα για παιδιά Νηπιαγωγείου (Ελληνική Γλώσσα & Βασικά Μαθηματικά) βρίσκονται σε ένα αρχείο 41 σελίδων, εδώ.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Εκτύπωσε από εδώ περισσότερα φύλλα εργασιών για τo νηπιαγωγείο:
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 
 


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 
 

"Τα Μυρμηγκοκαμώματα του Μελή" ; Ένα έμμετρο παραμύθι για παιδιά 4+