Σε αυτό το pdf αρχείο από την ομάδα του click-me.gr, θα βρεις εύκολες δραστηριότητες που μπορείς να εκτυπώσεις για τα παιδιά (κυρίως Νηπιαγωγείου αλλά και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού), οι οποίες εστιάζουν στα γεγονότα που θυμόμαστε κάθε χρόνο τη Μεγάλη Τετάρτη της Μεγάλης Εβδομάδας, πριν το Πάσχα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 


Το εκτυπώσιμο αρχείο pdf περιέχει πληροφορίες για το τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Τετάρτη, που θυμόμαστε ένα γεγονός από τη ζωή του Χριστού, την αμαρτωλή γυναίκα που μετάνιωσε. Περιέχει επίσης και 4 σελίδες με σχετικές  δραστηριότητες Γλώσσας και Αριθμητικής.   


Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΣΧΑ
Με απλά λόγια για παιδιά Νηπιαγωγείου...


Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ (Μεγάλη Τρίτη βράδυ)

Θυμόμαστε ένα γεγονός από τη ζωή του Χριστού 

Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕ

Ο Ιησούς Χριστός ανέβαινε προς τα Ιεροσόλυμα και ένα βράδυ πήγε επίσκεψη για φαγητό στο σπίτι του Σίμωνα. 
Εκεί ήρθε μια πόρνη γυναίκα που είχε κάνει πολλές αμαρτίες στη ζωή της.  Είχε ένα μπουκάλι ακριβό μύρο (άρωμα). Όταν, λοιπόν, ο Χριστός βρισκόταν στο τραπέζι και έτρωγε με τους μαθητές του, ήρθε η γυναίκα και έκλαιγε, επειδή είχε μετανιώσει για τις αμαρτίες της. Κλαίγοντας, έριξε μύρο στο κεφάλι και τα πόδια του Χριστού. Σκούπισε τα πόδια του με τα μακριά μαλλιά της, από σεβασμό προς το Χριστό. Ήθελε να δείξει πως είχε μετανιώσει για όλα τα κακά πράγματα που είχε κάνει και πως πίστεψε στο Χριστό.
Ο Χριστός έμεινε ατάραχος, αλλά όλοι οι μαθητές του ξαφνιάστηκαν επειδή ήταν ντροπή να αγγίζει το Χριστό αυτή η γυναίκα που είχε κάνει τόσες πολλές αμαρτίες.  Ο Ιούδας που αγαπούσε πολύ τα χρήματα, είπε πως ήταν κρίμα να σπαταλάει η γυναίκα ένα τόσο ακριβό άρωμα που κόστιζε 300 δηνάρια. Είπε πως θα ήταν καλύτερα να το πουλούσαν και να έδιναν τα χρήματα στους φτωχούς. 
Ο Χριστός όμως την υπερασπίστηκε και την άφησε να του αλείψει τα πόδια με το ακριβό μύρο. Είπε στους μαθητές του πως αυτή η γυναίκα με το μύρο τον προετοιμάζει για την ταφή του.  Επίσης, είπε στους μαθητές του:  «Εμένα θα με έχετε για λίγο ακόμα κοντά σας, τους φτωχούς θα τους βοηθάτε καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής σας». Έπειτα, είπε στη γυναίκα πως συγχώρησε όλες τις αμαρτίες της επειδή έδειξε αγάπη και πίστη στο Θεό.
...
Αν ψάχνεις ένα έτοιμο κείμενο με εικόνες στο ίντερνετ, για να εξηγήσεις στο μικρό παιδί τι είναι η Μεγάλη Τετάρτη, που γιορτάζει κάθε χρόνο πριν το Πάσχα η Εκκλησία, αυτό το αρχείο pdf είναι κατάλληλο για χρήση στο σπίτι για τα παιδιά σου αλλά και για χρήση στον παιδικό σταθμό, το Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό.
 

  Δραστηριότητες για τη Μεγάλη Τετάρτη PDF 5 σελίδες



Όλες οι Θρησκευτικές Δραστηριότητες για τη Μεγάλη Εβδομάδα για παιδιά Νηπιαγωγείου (Ελληνική Γλώσσα & Βασικά Μαθηματικά) βρίσκονται σε ένα αρχείο 41 σελίδων, εδώ.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Εκτύπωσε από εδώ περισσότερα φύλλα εργασιών για τo νηπιαγωγείο:
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 
 


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου! 
 

"Τα Μυρμηγκοκαμώματα του Μελή" ; Ένα έμμετρο παραμύθι για παιδιά 4+