Όλοι, πλέον.... έχουν Facebook! Τι είναι επιτέλους αυτό το facebook? Μήπως είναι επικίνδυνο για τα παιδιά;


Τι είναι το facebook?


Τι είναι το Facebook


Το facebook είναι απλά ένα από τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα λεγόμενα "social media"!
Εκεί μπορείς να κάνεις δωρεάν εγγραφή και να μπαίνεις κάθε μέρα ή όποτε θες να ανεβάζεις δημοσιεύσεις με κείμενο ή φωτογραφίες. Θα μπορείς επίσης να μιλάς με δωρεάν μηνύματα ή κλήσεις με τους φίλους σου που έχουν επίσης λογαριασμό στο facebook.

Και θα μου πεις, είναι ανάγκη να κάνω facebook? Όχι, ανάγκη δεν είναι να κάνεις, ακόμη κι αν είσαι ο τελευταίος σε όλη την παρέα που δεν έχει facebook! Είναι αποκλειστικά στη δική σου κρίση!


Πολλοί, συνήθως γονείς, σκέφτονται μήπως το Facebook είναι επικίνδυνο για τα παιδιά τους και όχι μόνο. Αυτό όμως είναι στο χέρι του καθενός που κάνει εγγραφή εκεί, κατά πόσο και σε τι βαθμό θέλει να εκθέσει τα προσωπικά στοιχεία και τη ζωή του στο δημόσιο κόσμο του ίντερνετ. Γιατί, κακά τα ψέματα, ότι κείμενο ή φωτογραφία ανεβάσεις στο ίντερνετ, όσο και να το προστατεύεις με τους ισχυρότερους κωδικούς, είναι απλά ΔΗΜΟΣΙΟ. Κάποιος θα βρεθεί με τις κατάλληλες γνώσεις, που να μπορεί να σπάσει τους κωδικούς σου και να δει το προφίλ σου. Επίσης, η ίδια η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τα στοιχεία που της δίνεις, ώστε να σου πλασάρει τις κατάλληλες διαφημίσεις. Πως λειτουργεί το facebook σε σχέση με τους χρήστες του; Αν διαβάσεις τους όρους χρήσης, αυτά τα "ψιλά γράμματα" όταν πας να κάνεις εγγραφή, θα καταλάβεις!

Σχετικά με τα κατά πόσο είναι επικίνδυνη η χρήση του facebook από ανήλικα παιδιά, να έχετε στο νου σας ότι όντως είναι επικίνδυνο γιατί τα παιδιά μικρής ηλικίας ή και οι έφηβοι δεν έχουν την κατάλληλη εμπειρία ώστε να ξεχωρίσουν αν κάποιος που τους προσεγγίζει σαν φίλος στο facebook είναι, για παράδειγμα,  παιδόφιλος.

Θα αναρωτηθείς, λοιπόν, να φτιάξω facebook η όχι; Αλλά σε αυτή την ερώτηση, εμείς δε μπορούμε να βοηθήσουμε! Το μόνο που θα σου προτείναμε, αν τυχαίνει να είσαι ακόμη παιδί κι όχι ενήλικας, να μη βιαστείς να κάνεις λογαριασμό στην ιστοσελίδα facebook.com.

Αν πάλι θέλεις να φτιάξεις λογαριασμό στο Facebook, εδώ θα βρεις τις κατάλληλες οδηγίες.

Δες εδώ πως να κάνεις δωρεάν εγγραφή στο Facebook


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!