Αν ενδιαφέρεσαι να μείνεις έγκυος, σίγουρα το θέμα της ωορρηξίας σε έχει απασχολήσει, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να σε έχει απασχολήσει!
Για να μείνεις έγκυος πρέπει να έχεις επαφές χωρίς προφύλαξη κατά τις γόνιμες μέρες, και ιδιαίτερα κατά τη μέρα της ωορρηξίας.

Οι μέρες της ωορρηξίας είναι ακριβώς στη μέση του κύκλου σου. Κύκλο λέμε  πόσες μέρες περνούν από την πρώτη μέρα που θα σου έρθει περίοδος ως την πρώτη μέρα της επόμενης περιόδου σου.
Ωορρηξία λέμε τη μέρα που σπάει το ωοθυλάκιο (το σακουλάκι) και απελευθερώνεται έξω το ωάριο, έτοιμο να συναντήσει το σπερματοζωάριο.

Υπολογισμός ημέρας ωορρηξίας:

- Αν έχεις σταθερό κύκλο 28 ημερών, η ωορρηξία συμβαίνει τη 14η μέρα, ακριβώς στη μέση του κύκλου.
- Αν έχεις σταθερό κύκλο 30 ημερών, τότε η ωορρηξία είναι την 15η μέρα.
Αντίστοιχα, μπορείς να υπολογίσεις περίπου ποια μέρα έχεις ωορρηξία, είναι σχεδόν πάντα στη μέση του κύκλου!

Πάντως, μην παραξενευτείς αν δεις να έχεις ωορρηξία στην 11η ημέρα του κύκλου 28 ημερών! Και αυτό συμβαίνει!


ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΩΟΡΡΗΞΙΑΣ

Υπάρχουν διάφορα άλλα σημάδια στο σώμα και στη διάθεσή σου που δείχνουν πως πλησιάζει η ωορρηξία αυτού του μήνα, ανάλογα με την κάθε γυναίκα, βέβαια.

- αυξημένη ερωτική διάθεση (...κυνηγούν το σύντροφο!!!)
- ελαφρύς πόνος αριστερά ή δεξιά, ανάλογα με το σε ποια ωοθήκη ετοιμάζεται το ωάριο... 
- πόνος στο στήθος
- ακόμη και πονοκέφαλος σχετίζεται με τα συμπτώματα της ωορρηξίας!
- αυξημένα κολπικά υγρά σε διάφανο χρώμα και κολλώδη υφή

Πότε έχω ωορρηξία



Πότε έχω ωορρηξία;



Αν δεν έχεις σταθερό κύκλο στην περίοδό σου, τότε δε μπορείς να υπολογίσεις  πότε έχεις ωορρηξία με ακρίβεια, αφού δεν έχεις σταθερό νούμερο ημερών μέχρι την επόμενη έμμηνο ρύση. Υπομονή! Μπορείς να ελέγχεις τακτικά τα συμπτώματα στο σώμα σου ώστε να αντιληφθείς έγκαιρα την ωορρηξία!


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να εξακριβώσεις 100% πότε έχεις ωορρηξία!


1. ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΠΟΣ

Ποιο είναι το πιο σημαντικό σύμπτωμα ωορρηξίας;

Δες τη φωτογραφία... Τα κολπικά υγρά, συγκεκριμένα η τραχηλική βλέννα, είναι απολύτως διάφανα στο χρώμα, σαν το ασπράδι του αυγού. Έχουν την ιδιότητα να είναι κολλώδη - ελαστικά μονάχα εκείνες τις μέρες της ωορρηξίας. Αυτό συμβαίνει γιατί τα υγρά θέλουν να υποβοηθήσουν στη γονιμοποίηση,  να λειτουργήσουν ως λεωφορειάκι να πάνε τα σπερματοζωάρια πιο γρήγορα και πιο σίγουρα να συναντήσουν το ωάριο. Κάνε λοιπόν μια ...βουτιά με το μεγάλο δάκτυλο. Ακούμπησε με την εσωτερική πλευρά του αντίχειρά σου την εσωτερική πλευρά του μεγάλου δακτύλου, να πάρει υγρασία. Έπειτα, θα πρέπει να μπορούν να ανοίξουν τα βρεγμένα δάκτυλά σου ως δυο - τέσσερα εκατοστά, χωρίς να σπάσει η γραμμούλα που σχηματίζουν τα υγρά. Έχουν συμπεριφορά σα μικρό λαστιχάκι, λοιπόν!  Αν αυτό συμβαίνει, έχεις σίγουρα ωορρηξία εκείνες τις ώρες!


Θέλεις πολύ να μείνεις έγκυος;
Μήπως δε θέλεις καθόλου να μείνεις έγκυος;

Δες εδώ ποιες είναι οι γόνιμες μέρες σου!


2. ΦΘΗΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

Αν θέλεις να μείνεις έγκυος και είναι πολύ σημαντικό να είσαι 100% σίγουρη πως έχεις ωορρηξία, μπορείς να αγοράσεις τέστ ωορρηξίας από εδώ. Πάτα στην Αναζήτηση τη λέξη "ωορρηξία" και θα βρεις φθηνά τεστ, γύρω στα 17 ευρώ τα πέντε. Στο φαρμακείο κοστίζουν περίπου 30 ευρώ, σχεδόν διπλή τιμή. Πληρώνεις όμως τη γνωστή μάρκα. Θα μου πεις γιατί να πάρεις σετ των 5 τεστ ωορρηξίας; Υπάρχει εξήγηση: Θα χρειαστεί να κάνεις τεστ ωορρηξίας ίσως πρωί και βράδυ, για μια ή έως και 3-4 μέρες ώσπου να φτάσει η στιγμή. Η στιγμή που θα δείξει θετικό στην ορμόνη της ωορρηξίας, την LH, ωχρινοτρόπο ορμόνη!

Για να μην πάνε χαμένα τα τεστ ωορρηξίας, να θυμάσαι να τα κάνεις πάντα όταν είσαι στη μέση του κύκλου σου.


3. ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

Μπορείς απλά να κλείσεις ένα ραντεβού στο γυναικολόγο σου, και να σου κάνει ένα υπέρηχο! Θα σου πει αμέσως αν έχεις ωορρηξία σήμερα ή τις επόμενες ώρες!


© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!