Και να που ετοιμάζεστε να υποδεχτείτε το μωράκι σας.... Μάλλον πρόκειται για το πρώτο σας!!! :-)

Εδώ θα βρείτε μια λίστα με τα πιο απαραίτητα πράγματα που θα χρειαστείτε για να μπορέσετε να φιλοξενήσετε με τον καλύτερο τρόπο το μπέμπη ή τη μπέμπα σας!

Τι είναι απαραίτητο να αγοράσω για το μωρό που θα ρθει σε λίγους μήνες;

Αρχικά, θα σου πούμε ΠΟΤΕ πρέπει να ξεκινήσεις το ψάξιμο για όλα τα απαραίτητα... Η ιδανικότερη περίοδος είναι στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης, αν υποθέσουμε πως όλα πάνε καλά στην εγκυμοσύνη σου, χωρίς περιπλοκές... Αυτό εξηγείται ως εξής: Πιο πριν είναι πολύ νωρίς για αγορές, ενώ αργότερα θα έχεις μπει στο μήνα σου και πρέπει να είναι όλα έτοιμα. Άσε που δε θα έχεις και την ίδια άνεση και υπομονή να τρέχεις στα μαγαζιά με την κοιλιά στο στόμα!!!


Λίστα - Τι χρειάζεται ένα νεογέννητο μωρό

 

Τι χρειάζεται ένα νεογέννητο μωρό


Για το  νεογέννητο θα χρειαστείς μια λίστα από... πολλά πράγματα με την ένδειξη 0+, που σημαίνει από νεογέννητο.... (0 μηνών!)



Α. Βαρύ...εξοπλισμό


Είναι μεγάλα πράγματα και ακριβά, όπως το κρεβατάκι, το καρότσι, το ριλάξ,κ.α.


- Port-bebe, ή αλλιώς καλαθούνα
Είναι ένα μεγαλωπό καλάθι με ίσιο στρωματάκι, ιδανικό για βόλτα με το καρότσι και όχι μόνο, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν κρεβατάκι για τους πρώτους 2-3 μήνες του μωρού. Αν δεν επιλέξεις να πάρεις λίκνο, τότε η καλαθούνα θα σου φανεί πολύ χρήσιμη καθώς μπορείς να την έχεις δίπλα στο κρεβάτι σου, σε αντίθεση με το κρεβατάκι μωρού (κούνια) που ίσως δε χωράει στο δωμάτιό σου.

- Κάθισμα αυτοκινήτου
Για τους πρώτους 12 μήνες του μωρού θα αγοράσεις ειδικό καθισματάκι αυτοκινήτου, το οποίο αρχικά θα δένεται με τη ζώνη ασφαλείας με ανάποδη φορά, δηλαδή το μωρό να κοιτάζει προς την πλάτη του πίσω καθίσματος στο αυτοκίνητο.

- Καρότσι περιπάτου
Καρότσι με ρόδες που θα σου επιτρέπει να πας βόλτα το μωράκι σου.
Προσοχή! Τα νεογέννητα πρέπει να τοποθετούνται σε οριζόντια θέση, και όχι σε καρότσι με κλίση.
Γι'αυτό είναι προτιμότερο τους πρώτους μήνες να χρησιμοποιείς την καλαθούνα πάνω στο καρότσι για να πας βόλτα το μωρό.

Δες εδώ Τι καρότσι να αγοράσεις για ένα νεογέννητο μωρό


- Τσάντα ώμου
Μια μακρόστενη τσάντα που μπαίνει και στον ώμο είναι πολύ χρήσιμη για να μεταφέρεις τα απαραίτητα, όπως ρουχαλάκια, babylino, σελτεδάκια, όταν πας βόλτα με το μωρό σου.


- Ριλάξ
Το ριλάξ είναι ένα.... πολυθρονάκι, μια ειδική καρέκλα που μπορεί να είναι ξαπλωμένο το μωρό και να είναι, πχ, επάνω στο καναπέ μας την ώρα που ξεκουραζόμαστε.
Για να είναι κατάλληλο για νεογέννητα, πρόσεξε να έχει διάφορες θέσεις ρύθμισης στην πλάτη του, ώστε να μπορεί να παίρνει εντελώς οριζόντια θέση.
Καλό είναι να έχει και εξάρτημα με διάφορα παιχνιδάκια για να απασχολείται το μωρό.

- Αλλαξιέρα (Προαιρετική αγορά!)
Ένα μακρόστενο πλαστικό μαξιλαράκι που μπορείς να αφήνεις πάνω του το μωρό για να του αλλάξεις babylino.
Πολλές μαμάδες όμως προτιμούν να βάζουν ένα σελτεδάκι πάνω στο κρεβάτι ή τον καναπέ και να το αλλάζουν εκεί.

-Μάρσιππος ή Ring-Sling (Προαιρετική αγορά!)
Πολύ βολικός για τρυφερές εξορμήσεις με το μωρό σου αγκαλίτσα, και για τη μαμά και για το μπαμπά!
Αν πάρεις μάρσιππο, να προσέξεις να έχει την ένδειξη 0+, να παίρνει εντελώς οριζόντια θέση, ώστε να είναι κατάλληλος για νεογέννητα.
Τα ring-sling είναι ιδανικά για μωρά από νεογέννητα και πολλοί παιδιάτροι τα προτιμούν. Όσο αφορά το κόστος, είναι περίπου το ίδιο και για τα δύο είδη.

- Κρεβατάκι μωρού, η κλασική κούνια
Δες εδώ τι κρεβατάκι μωρού να αγοράσεις

- Στρώμα για το κρεβατάκι
Καλό θα ήταν να μην περιέχει κοκοφοίνικα, πολλοί παιδιάτροι είναι αντίθετοι στη χρήση του γιατί μυρίζει πολύ έντονα και μαζεύει ίσως υγρασία.

- Κάλυμμα στρώματος
Αδιάβροχο κάλυμμα που θα προστατέψει το στρωματάκι της κούνιας σαν καινούριο, αφού πάνω είναι συνήθως πετσετέ και κάτω πλαστικό PVC αδιάβροχο.

- Πάντες (Προαιρετική αγορά!)
Πρόκειται για ένα προστατευτικό μαξιλαράκι σε σχήμα Π στα κάγκελα της κούνιας, που παίζει και διακοσμητικό ρόλο.

- Μαξιλαράκι
Το μωρό τους πρώτους μήνες δε τον χρησιμοποιεί, καθώς πρέπει να ξαπλώνει σε εντελώς οριζόντια θέση. Αλλά είναι υπέροχο διακοσμητικό στοιχείο μέσα στην κούνια, με μια ωραία μαξιλαροθήκη.

- Μαξιλάρι θηλασμού (Προαιρετική αγορά!)
Ένα βολικό μακρόστενο μαξιλάρι το οποίο μπορείς να αγοράσεις από τον 6ο μήνα και να σε διευκολύνει στον ύπνο, ώστε να βολεύεσαι με την κοιλίτσα σου.
όταν γεννήσεις, το ίδιο μαξιλάρι σε ημικύκλιο σχήμα θα σε βολέψει να θηλάζεις το μωράκι σου!


Β. Ηλεκτρικά είδη


- Βραστήρας
Ένας καλός βραστήρας περίπου 2 lt χωρητικότητας θα σε βοηθήσει να ετοιμάσεις γρήγορα το γάλα του μωρού! Αν δεν έχεις ηλεκτρικό θερμοσίφωνο ή αν δε θες να το ανάψεις για 2 λίτρα νερό, ο βραστήρας θα σε βοηθήσει να ζεστάνεις νερό για να το κάνεις μπάνιο το βράδυ ή να το καθαρίσεις με νεράκι από τα ...κακά του!

- Αποστειρωτής
Ο αποστειρωτής είναι ένα μηχάνημα που μέσα του τοποθετούμε τα μπιμπερό - συνήθως έχει 6 θέσεις- αλλά και τις πιπίλες ή ότι άλλο χρήζει αποστείρωσης κατά τους πρώτους 6 μήνες που συνήθως αποστειρώνουμε ότι έρχεται σε επαφή με το μωρό.

- Σύστημα σιδερώματος
Στην απίθανη περίπτωση που δεν διαθέτεις ήδη, αγόρασε και σίδερο... Είναι απαραίτητο για να σιδερώνουμε τα ρουχαλάκια και τα πανάκια-σεντονάκια του μωρού.

- Θήλαστρο (Προαιρετική αγορά!)
Το θήλαστρο είναι ένα ηλεκτρικό μηχάνημα που μιμείται το θηλασμό και αντλεί μητρικό γάλα από το στήθος της μαμάς, το οποίο μπορείς να αποθηκεύσεις στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να ταίσεις το μωρό όταν λείπεις, πχ όταν είσαι στη δουλειά. Κοστίζει περίπου 100 ευρώ. Υπάρχουν και φθηνότερα χειροκίνητα θήλαστρα αλλά θέλουν πολλή υπομονή...



Γ. Λευκά είδη για το μωρό
Δες εδώ την απαραίτητη προίκα μωρού.


Δ. Μη βιαστείς να αγοράσεις... αφού θα τα χρειαστείς μετά τους πρώτους 6 μήνες!

- Πάρκο
Το πάρκο είναι συνήθως πλαστικό με δίχτυ και επιτρέπει σε σένα να είσαι σπίτι και να κάνεις τις δουλειές σου, αντί να νιώθεις ανασφάλεια για το τι κάνει το μωρό. Εκεί μέσα μπορεί να παίζει με τα παιχνίδια του αλλά και να παρατηρεί εσένα και το υπόλοιπο σπίτι.

- Καρεκλάκι φαγητού
Το καρεκλάκι φαγητού θα χρειαστεί όταν αρχίσει να τρώει και φαγητά το μωρό. Είναι βολικό να έχει ρυθμιζόμενο ύψος, ώστε να μπορείς αργότερα να το προσαρμόσεις στο τραπέζι που τρώει  όλη η οικογένεια.
Επίσης, καλό είναι να έχει πλαστικό αφαιρούμενο καθισματάκι και αφαιρούμενο για πλύσιμο δίσκο φαγητού μπροστά.



Δες εδώ ποια είναι η διαδικασία για την άδεια εγκυμοσύνης.





© ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ [Ν. 2121/1993 & 4481/2017]
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ | ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ LINK ΠΡΟΣ ΤΟ WWW.CLICK-ME.GR | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Σου άρεσε το άρθρο;  Μοιράσου το με τους φίλους σου!